EZ az USA VALÓDI célja Venezuelával: amiről a mainstream média nem beszél!

2019. március 14., csütörtök




A Wikileaks által megszerzett konkrét dokumentumok az USA valódi venezuelai céljait szó szerint tartalmazzák és leplezik le.

Az amerikai nagykövetségi ügyirat szerint az USA legfontosabb célja Venezuelában, hogy a folyamatos kőolaj-ellátást mérsékelt áron tudja biztosítani!

Bár eddig sem volt kérdés, hogy NEM a demokrácia vagy a szabadságjogok biztosítása az oka az USA venezuelai beavatkozásának, a puccs és rendszerdöntés előkészítésének.

Egyre inkább nyilvánvalóvá válik, hogy Washington első számú érdeke Nicolas Maduro megdöntésében, hogy biztosítsa az Egyesült Államok kőolaj-behozatalának és ellátásának zavartalanságát.

Ennek csak újabb tanúbizonysága, hogy a venezuelai ellenzéki, önmagát elnöknek kikiáltó "Juan Guaido meg fogja nyitni Venezuela olajtartalékainak kitermelését a külföldi társaságok előtt" 

- közölte az ellenzéki vezető ENSZ-küldötte. 

“Módszeres pénzügyi blokáddal és gazdasági szankciókkal tették tönkre az olajban úszó Venezuela gazdaságát, az amerikai bankárok és politikusok, valamint az 5.-ik hadoszlopként működő helyi segítőik, hogy világgá kürtölhessék, Venezuelában humanitárius válság van.

S erre hivatkozván a Trump kormány katonákat küldhessen országunkba” mondotta Maduro február 7-én.

Egyes információk szerint Venezuela olajkészletei még Szaúd-Arábiánál is jelentősebbek...

Ugyanarra a sorsra jut, mint Irak, Afganisztán vagy Líbia.

Emlékszünk még Líbiára ugye? És annak bátor vezetőjére, Kadhafira, aki bár megosztó volt, de létre akart hozni egy dollár nélküli világot, egy komplett régiót Afrikában.

Ha sikerült volna neki, veszélybe került volna az amerikai bankárelit világbefolyása.

Líbiának kellett tehát egy katasztrófa, egy polgárháború, belső puccs. Emellett az USA igényt tartott az ország olajkészletére is, mint Irak és Afganisztán esetén.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 7060





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet