Ez lehet a Bermuda-háromszög végleges magyarázata?

2017. július 26., szerda
Logikus végkövetkeztetéssel állt elő egy szakember.

Ha valaha voltak és vannak nagy rejtélyei a bolygónknak, akkor az egyik egészen biztosan a Bermuda-háromszög. Az a képzeletbeli háromszög, mely Florida, Puerto Rico és a Bermuda-szigetek között húzódik el.

Ezen a területen ugyanis az idők során számtalan hajó és repülő veszett oda.

Ez pedig táplálni kezdte egy olyan legenda születését, mely szerint a Bermuda-háromszögben létezhet valami paranormális, valami természetfeletti, mely okozója lehet ezen rejtélyes eltűnéseknek.

Volt, hogy a világháborúk idején tűnt el egy komplett vadászgép raj, míg máskor hatalmas tankerhajóknak veszett nyoma, de olyan is történt, hogy repülőjáratok "semmisültek meg" a Bermuda-háromszögön belül.

Rengeteg különféle elméletet vetettek fel a Bermuda-rejtély kapcsán.

Voltak, akik Atlantisz feltételezett helyét látták a régióban, ahol egy titokzatos mechanikus szerkezet működtethetett egy téridő kaput, míg mások tengeri szörnyekre, és azok vadászterületére gyanakodtak.

Később az is felmerült, hogy krakenek élhetnek a Bermuda-háromszög területén az óceáni aljzatban, mivel hatalmas vájatokat találtak odalenn, és barlangok kusza hálózatát, amikben nagyon tengeri lények is elrejtőzhetnek.

Most azonban Karl Kruszelnicki ausztrál újságíró a racionalitás irányából próbálta megközelíteni a dolgot, hogy magyarázatot adjon a Bermuda-rejtélyre.

Szerinte arról van szó, hogy világviszonylatban itt a legnagyobb a tengeri forgalom, ezért statisztikailag itt tűnik el a legtöbb hajó. „Közel van az egyenlítőhöz és a világ egyik leggazdagabb országához” – mondta Kruszelnicki a news.com.au ausztrál híroldalnak adott interjújában. „A térségben eltűnt repülők és hajók aránya nem nagyobb, mint a világon bárhol máshol.”

A Bermuda-háromszög térsége egy hurrikánzónában található, ahol eleve gyakori a rossz, viharos időjárás. A kor kevésbé korszerű hajói pedig könnyen megsérültek a viharokban. Ami a repülőket illeti, a XX. század első felében a repülésbiztonság még köszönő viszonyban sem volt a maival.

Ennek ellenére napjainkban is előfordulnak eltűnések, amik viszont messze nem támasztják alá az ausztrál szakember elméletét.

Így, ha logikus elméleti magyarázat van is a Bermuda-háromszögre, egyelőre még semmis nincs bizonyítva.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan bermuda háromszög


Megtekintések száma: 221322

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet