Ez lehet a bizonyíték arra, hogy a földönkívüliektől ered az emberiség

2021. július 16., péntek
Régóta foglalkoztatja a szakértőket a kérdés: az ember miért is emelkedett ki az állatok közül. A válasz egy földönkívüliekhez köthető genetikai szekvenciában rejlik?

Honnan eredhet az ember? Hol készítettek minket, már ha tényleg készítettek minket? Vagy az evolúció véletlenszerű szülöttei lennénk?

Ennél sokak szerint jóval többről van szó. Méghozzá arról, hogy az evolúcióba szándékosan belekontárkodtak kívülről.

Nem tudni mi. Talán egy elemi erő, talán egy másik faj, talán egy külső behatás, de az biztos, hogy ennek nyoma van az emberi genome-ban. Méghozzá olyan biológiai nyoma, ami egyfajta ujjlenyomatként, aláírásként is értelmezhető.

A teremtő ujjlenyomatát, jellegzetességeit hordozhatjuk tehát magunkon.

De mi volt az a tulajdonság, képesség, ami mégis kiemelt minket az állatok közül? Hiszen akár a majmok, vagy más állatok is alkothattak volna idővel fejlett társadalmakat, és alkothatnának ma is.

Valamiért mégis az ember "kárhozott" eleve erre a sorsra, hogy túlnőjön önmagában. Miért?

Egy új tanulmányban a neurológusok azt írják, olyan képesség nyomára bukkantak majmoknál, melyet eddig csak az embereknél fedeztek fel.

A társadalmi érzékenységet szabályzó neuronhálózatot eddig nem sikerült megtalálni, ez pedig aggasztó, mert ha ez valóban mégsem létezik, akkor az ember eredendően azért lehet különleges, mert a genetikája egy adott ponton eltér a földitől.

Erre egyes DNS vizsgálatok utalnak is, ugyanis az ember genetikai kódjának vannak olyan szekvenciája, melyeket sehol máshol nem lehet megtalálni a Földön. vagyis bizonyos értelemben ténylegesen földönkívüliek vagyunk.

Nemrégiben derült ki, hogy a majmok agyának van egy területe, amely csakis akkor aktív, amikor társadalmi helyzeteket látnak az élőlények.

Vagyis az állatok rendelkeznek olyan régióval, amely kifejezetten az ilyen szituációk feldolgozására specializálódott. Ez egyszere megdöbbentő, és teljesen váratlan, legalábbis egyáltalán nem számítottak hasonlóra a tudósok.

Eddig úgy hitték, hogy csak az embernek van tudata. Abban az értelemben, ami úgy szól: ezen adottsággal vagyunk képesek mások elképzeléseit, szándékait és vágyait érzékelni, megérteni, vagy egyszerűen elképzelni.

Ez azonban még mindig nem magyarázza a genetikai módosulásainkat, és azt, hogy annak idején miért kezdett el hirtelen, szinte robbanás szerűen fejlődni az emberiség.

Főleg az agykapacitásunk nőtt olyan jelentős mértékben, hogy azt jelenleg egyetlen tudós sem tudja maradéktalanul megmagyarázni.

Marad a rejtély, és az egyre biztosabb sejtés: talán eredetünk a földön kívül keresendő…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély idegenek ősi idegenek rejtélyke genetika az emberiség történelme dns


Megtekintések száma: 197991

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet