Ez lehet a jövő nagy találmánya, ami rengeteg problémánkat oldhatja meg!

2017. július 11., kedd
Jól nézd meg ezt a kis kütyüt, mert az egész világon el fog terjedni, és te is találkozni fogsz majd vele. Sőt! Sok problémát oldhat majd meg!

A háztartásod szerves részét fogja a jövőben képezni, és a legjobb barátod lesz. Egy olyan találmány, amiről már most is sokan ódákat zengnek. Ugyanis ingyen energiát biztosíthat bármi számára.

Ilyenekkel felszerelve az otthonunkat akár nullára csökkenthető az energiafogyasztás.

Az úgynevezett Window Socket - azaz Ablak csatlakozó - óriási újítása az, hogy az átlátszó üvegfelületekre tapasztható, és az egyik vége egy egyszerű csatlakozóként funkcionál, a másik, ablak felőli része pedig egy napelem panel.

Innentől már könnyű összerakni, hogy pontosan miről is van szó, és miért rejlik benne óriási lehetőség.

Gyakorlatilag a nap energiájával működtethetsz bármit, amit erre a csatlakozóra csatlakoztatsz. Laptopot, és egyéb elektronikai eszközöket.

Ez egyelőre még csak egy koncepció, de nagyon valószínű, hogy valósággá fog válni. A koncepció megalkotója Kyuho Song és Boa Oh.

A szerkezet tartalmazni fog egy apró konvertert, mely a napból érkező energiát fogja tudni átalakítani elektromos árammá.

A szerkezet a méreteiből adódóan csak kis mértékben fog tudni energiát tárolni, tehát nem akkumulátorként fog funkcionálni.

Sokkal inkább olyan lesz, mint egy konnektor, melyből végtelen mennyiségű áramot nyerhetünk, ha rásüt a nap.

Az esti használat még egyelőre problémásabb, de a tervek szerint, ha a koncepció valóban megvalósul, akkor részleteiben kidolgozhatnak bele egy kisebb akkumulátort is, mely képes az esti órákra is működőképessé varázsolni a szerkezetet.

Óriási jelentősége lesz ennek a kis szerkezetnek, mert az egész világon elterjedhet, és rengeteg háztartási eszközt lehet majd róla működtetni, anélkül, hogy valójában áramot fogyasztottunk volna a mérőóra szerint.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika hihetetlen fenntartható fejlődés zöldenergia


Megtekintések száma: 212569

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet