Ez lehet a NASA történetének legmerészebb terve!

2017. december 22., péntek




Ha megvalósítják, történelmet írnak!

A NASA nemrég bemutatta a sajtónak és a nagyközönségnek azon terveit, melyek azon alapulnak, hogy milyen projektek és expedíciók fognak indulni az elkövetkező években.

Ezek között több nagy ígéret is van.

A NASA két nagyobb projektet választott ki mérföldkőnek: 2020-as évekre, egy a Szaturnusz Titán nevű holdjához, a másik egy üstököshöz indulhat. Végül csak az egyik projektet fogják ténylegesen megvalósítani, azonban az történelmet írhat!

A Dragonfly nevű projekt ugyanis az emberiség számára is hatalmas jelentőségű lesz.

A CAESAR (Comet Astrobiology Exploration SAmple Return) nevet viselő misszió a 67P/Csurjumov-Geraszimenko üstökös magjából tervez mintát hozni a Földre.

Legutóbb az Európai Űrügynökség (ESA) Rosetta nevű űrszondája vizsgálta az üstököst. Philae nevű leszállóegysége bár megérkezett a felszínre, a kapcsolat megszakadt vele. A CAESAR feladata, hogy megvizsgálja az üstökös jelenét és múltját.

Thomas Zurbuchen, a NAS Amunkatársa így nyilatkozott:

"Ez egy hatalmas lépés a következő bátor küldetés felé. Izgalmas kutatások ezek, amelyek Naprendszerünk néhány legfontosabb kérdésére keresik a választ."

A két missziót 12 javaslat közül választották ki, mindkettő fejlesztését 2018 végéig finanszírozzák, majd az egyiket kiválasztják, és azt valósítják meg.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány nasa csillagászat űrkutatás


Megtekintések száma: 126177





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet