Ez lehet a világ legnagyobb tudományos rejtélye!

2017. november 27., hétfő
Földönkívüli eredetű múmia? Vagy valami más? A tudósok értetlenül állnak a megtalált múmia előtt...

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Nazca-vonalaktól nem túl messze egy olyan bizarr, fehéres színű múmiára bukkantak, mely három ujjal, és hosszúkás fejjel, valamint hatalmas szemekkel rendelkezett.

A megtaláláskor nagyon sokan gondolták úgy, hogy megvan a nagy áttörés, és egy ősi földönkívüli múmiájára bukkanhattak. 

A szkeptikusok viszont úgy vélték, és vélik most is, hogy valójában egy rendkívüli módon eldeformálódott emberi tetemről lehet szó, méghozzá egy a Paracas-kultúrához tartozó valakiről.

Ha így van, az is szenzációs felfedezés lenne, mivel a Paracas-kultúráról úgy tartják, hogy kapcsolatban lehettek égi istenségekkel, azaz ősi idegenekkel.

Az égből érkezetteket világszerte istenítették, mivel hatalmas űrhajókon szálltak alá, melyek megmagyarázhatatlan szerkezeteknek tűntek az akkori kor embereinek, népeinek a számára. Mivel nagyon hasonlítani akartak hozzájuk, eldeformálhatták saját koponyájukat, így alakulhattak ki a testi jegyek.

Azonban a három ujjat nehezen lehet megmagyarázni, márpedig a Paracas-kultúra egyes múmiáinak ennyi ujja volt. Mindemellett olyan csecsemőt is találtak, melynek szintén eldeformált feje volt.

Míg a genetikusok egy mutálódott emberi fajra gyanakodnak, és a paleoasztronautika hívei pedig ember-idegen hibridekre, a kutatók folyamatosan dolgoznak az előkerült múmiákon, mint ahogyan azon az apró múmián is, mely szintén arról a területről került elő, ahol a nagyobb, összekuporodott testet találták.

Ez a múmia fej nélkül került elő, de hasonló anatómiai adatokkal, mint a nagyobbik. Ugyanúgy 3 ujjal és három lábujjal rendelkezik.

És ez még nem minden. Anatómiailag nagyban különbözik a nagyobbik múmiától, ráadásul az emberi csontváztól és testtől még jobban eltér...

Sokkal egyszerűbbek a kezek és a lábak csontjai, és kevesebb csigolyát tartalmaz a gerincoszlop. Egy lehetséges rekonstrukciós modellt is készítettek, ha valóban földönkívüli lény volt a múmia egykoron, akkor hasonlóképpen nézhetett ki.

A lény 60 centi magas lehetett, zömök testalkatú, hatalmas fejjel a teste többi részéhez képest.

Mivel a múmia fej nélkül került elő, lehetőségük nyílt a kutatóknak különféle vizsgálatokat elvégezni rajta, és a csontszövetből mintát venni. Rengeteg artériára és apró vénára bukkantak, melyek a csontot és a gerincoszlopot szőtték át kusza hálóban, sokkal sűrűbb módon, mint az embernél megszokott.

A röntgenfelvételek alapján a csontváz olyan összetett, hogy azonnal ki is zárta a hamisítás lehetőségét, mivel szinte lehetetlen lett volna ilyet létrehoznia bárkinek.

Amikor a múmiáról lekapargatták a fehéres réteget, kiderült, hogy az valójában nagyon vastag porréteg. Alatta megdöbbentő dolgot találtak a szakemberek: sötét tónusú, hüllőszerű bőrt.

Ha valóban emberi múmiáról van szó, miért hüllőszerű a bőre, és miért nem hasonlít egyáltalán egy emberre?

A kérdés adott, válaszok pedig még - egyelőre - nincsenek, de reméljük, mihamarabb a végére jár a tudomány ennek a hihetetlen rejtélynek.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ufó ufók idegen földönkívüliek ősi idegenek idgeneek


Megtekintések száma: 56230

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet