Ez lehet az, amiből létrejött a világunk az ősrobbanás előtt?

2017. szeptember 4., hétfő




Megtalálták a végső választ a világegyetem legnagyobb kérdésére!

Mi volt az ősrobbanás előtt? A tudomány jelenlegi modellje szerint az ősrobbanást megelőzően a tér és az idő egyetlen pontba volt sűrűsödve, egy végtelen tömegű szingularitási pontban.

De ez a pont vajon miben helyezkedett el? Hogyan jött lére? Vagy a pont már a kezdetek kezdete előtt is ott volt, a végtelen időktől fogva? nagyon régóta foglalkoztatja már az emberiséget az a kérdés, hogy pontosan hogyan is zajlott le az ősrobbanás, és hogy mi volt előtte.

Most úgy tűnik, talán végére meglehet a válasz.

A tudósok ugyanis átnézték és elemezték a korábbi különféle univerzumról alkotott modelleket, összevetették az ősrobbanás modellekkel, valamint az egészre ráeresztettek egy szuperszámítógépet, hogy elvégezze a szükséges szimulációt.

Az élet és a világmindenség kezdetére a végső válasz az eredmények szerint az lehet, hogy az univerzum a semmiből lett.

Szó szerint.

Egy kutatócsoport ugyanis egyértelműen arra jutott, hogy a világ kezdetben egy nagy, homogén massza volt. Egy olyan homogén valami, amiben nem volt semmilyen anyag. Nulla energiával rendelkezett, vagyis mintha ne is létezett volna energia szempontjából.

A kvantumfizikában rejlik ennek bővebb megoldása, de senki sem érti azokat a szinteket - állítja több neves kvantumfizikai tudós.

Bizonyos kvantum fluktuációk képesek végbe menni a semmibe, ezáltal előidézve egy végtelen állapotot, melyből aztán az ősrobbanás megindulhatott.

Ez számunkra azonban szinte felfoghatatlan, hiszen nehéz elképzelni, hogy az ősrobbanás előtt egy semmi uralkodott mindenhol, a végtelen térben.

Seth Shostak, a SETI fő kutatója is azt nyilatkozta, hogy a kvantummechanikai fluktuációk a vizsgálatok szerint képesek előidézni a kozmoszt. vagyis a mi kozmoszunk is egy ilyen fluktuáció eredménye lehet.

Nem tiszta tehát elég sok minden jelenleg a kvantumszinteken, de a tudósok mindent megtesznek azért, hogy körvonalazódjanak azok a folyamatok, melyek lévén a semmiből tud létrejönni az univerzum.

Annyi viszont bizonyos, hogy a fizikai törvények már jóval az ősrobbanás előtt jelen lehettek, csak más formában.

ugyanis az ősrobbanás maga, és a terjedésének mivolta feltételezi azt, hogy bár a tér és az idő azelőtt nem létezett, a fizikai törvényszerűségek már a homokén "semmiben" is jelen voltak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek bizarr univerzum ősrobbanás


Megtekintések száma: 138245





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet