Ez lehet az, amiből létrejött a világunk az ősrobbanás előtt?

2017. szeptember 4., hétfő
Megtalálták a végső választ a világegyetem legnagyobb kérdésére!

Mi volt az ősrobbanás előtt? A tudomány jelenlegi modellje szerint az ősrobbanást megelőzően a tér és az idő egyetlen pontba volt sűrűsödve, egy végtelen tömegű szingularitási pontban.

De ez a pont vajon miben helyezkedett el? Hogyan jött lére? Vagy a pont már a kezdetek kezdete előtt is ott volt, a végtelen időktől fogva? nagyon régóta foglalkoztatja már az emberiséget az a kérdés, hogy pontosan hogyan is zajlott le az ősrobbanás, és hogy mi volt előtte.

Most úgy tűnik, talán végére meglehet a válasz.

A tudósok ugyanis átnézték és elemezték a korábbi különféle univerzumról alkotott modelleket, összevetették az ősrobbanás modellekkel, valamint az egészre ráeresztettek egy szuperszámítógépet, hogy elvégezze a szükséges szimulációt.

Az élet és a világmindenség kezdetére a végső válasz az eredmények szerint az lehet, hogy az univerzum a semmiből lett.

Szó szerint.

Egy kutatócsoport ugyanis egyértelműen arra jutott, hogy a világ kezdetben egy nagy, homogén massza volt. Egy olyan homogén valami, amiben nem volt semmilyen anyag. Nulla energiával rendelkezett, vagyis mintha ne is létezett volna energia szempontjából.A kvantumfizikában rejlik ennek bővebb megoldása, de senki sem érti azokat a szinteket - állítja több neves kvantumfizikai tudós.

Bizonyos kvantum fluktuációk képesek végbe menni a semmibe, ezáltal előidézve egy végtelen állapotot, melyből aztán az ősrobbanás megindulhatott.

Ez számunkra azonban szinte felfoghatatlan, hiszen nehéz elképzelni, hogy az ősrobbanás előtt egy semmi uralkodott mindenhol, a végtelen térben.

Seth Shostak, a SETI fő kutatója is azt nyilatkozta, hogy a kvantummechanikai fluktuációk a vizsgálatok szerint képesek előidézni a kozmoszt. vagyis a mi kozmoszunk is egy ilyen fluktuáció eredménye lehet.

Nem tiszta tehát elég sok minden jelenleg a kvantumszinteken, de a tudósok mindent megtesznek azért, hogy körvonalazódjanak azok a folyamatok, melyek lévén a semmiből tud létrejönni az univerzum.

Annyi viszont bizonyos, hogy a fizikai törvények már jóval az ősrobbanás előtt jelen lehettek, csak más formában.

ugyanis az ősrobbanás maga, és a terjedésének mivolta feltételezi azt, hogy bár a tér és az idő azelőtt nem létezett, a fizikai törvényszerűségek már a homokén "semmiben" is jelen voltak.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek bizarr univerzum ősrobbanás


Megtekintések száma: 128985

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet