Ez lehet az élet valódi értelme? - Sokkoló teória a minket körülvevő világról

2017. május 21., vasárnap
Tudósok jöhettek rá, hogy mi az élet értelmére adott igazi válasz a világról, és a minket körülvevő valóságról..

Óriási hazugságban élhetünk a tudósok szerint. Elképzelhető ugyanis, hogy egy hatalmas, közel végtelennek tűnő Mátrix-szerű "masszában élünk, anélkül, hogy észre vennénk világunk fizikai határait és korlátait.

Ha valóban létezik ez a minket körülvevő virtuális világ, akkor azt egy mesterséges intelligencia által vezérelt szuperszámítógép irányíthatja.

Ennek az elképesztő teóriának rengeteg támogatója van, többek között maga Elon Musk, a Tesla vezér, vagy Neil deFrasse Tyson, illetve Brian Greene.

Elon Musk már több ízben kijelentette, hogy szerinte lehetséges, hogy valóban egy mesterséges, szimulált világban élünk. Ő egy interjúban azt mondta, hogy egy az egymilliárdhoz az esélye annak, hogy NEM szimulációban élünk.

Ha pedig ez így van, akkor az élet értelmének kérdését is megválaszolhatjuk, és sokkal kiábrándítóbb lehet, mint gondolnánk.

Az életünket, és minden emberi lény életét meg lehet ugyanis előre jósolni, a rendszer alapján végzett kalkulációk segítségével.

Nem mások vagyunk, mint adatok, információ halmok kivetülései, egyfajta virtuális projekciók.

Tulajdonképpen a pillanat uralása az értelmünk, mivel nem is létezünk.

Elon Musk és több hasonló milliárdos már több kutatást is elindítottak azzal kapcsolatban, hogy kiderítsék, valóban szimulációban élünk-e, ugyanis egyre több a közvetett bizonyíték arra vonatkozóan, hogy ez így van.

A Tesla vezér szerint a technológia hamarosan oda fog fejlődni, hogy mi magunk is komoly szimulált világokat hozhatunk majd létre, melyen belül a szimulált projekcióknak saját öntudatuk lehet.

Ilyen alapon pedig lehetséges, hogy mi is egy olyan szimulációban élünk, melyet valaki, vagy valakik létrehoztak korábban. A szakemberek szerint a világegyetem működésének hibái azok, amiket ma a tudomány nem tud magyarázni.

"Azért nem tudjuk magyarázni, mert valójában ezek rendszerszintű hibák" - állítják.

Brian Greene úgy véli, hogy a szimulált világokon belül újabb szimulált világok hozhatóak létre, így lehet, hogy egy végtelen szimulációs buborék belsejében helyezkedünk el.

Egyelőre még senki sem talált perdöntő bizonyítékot arra vonatkozóan, hogy valóban szimulált világban élnénk, de sokak szerint néhány éven, évtizeden belül fordulhat a kocka.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika szimulált világ


Megtekintések száma: 58052

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet