Ez lesz a valaha épített legbonyolultabb szerkezet az emberiség történelmében!

2017. október 26., csütörtök




Ha működőképes lesz, akkor alapjaiban formálhatja át a világunkat.

Létezik egy dolog a Földön, amire az ember már nagyon régóta áhítozik. Befogni a Nap energiáját, és plazmából nyerni valami olyat, ami egész országokat láthat el áramellátással, atomenergia bevonása nélkül.

Egy tiszta, új világot teremthetnénk vele.

Egy olyat, amiben többé nem kellene atomkatasztrófáktól tartanunk, és nem járna káros szennyeződésekkel, nukleáris hasadóanyagok keletkezésével.

A plazmával működő erőművek gondolata már több évtizede terítéken van. Ez lehet a világ legbonyolultabb szerkezete, amit az emberiség valaha megépített.

Ha azonban sikerül, és ipari szinten is működőképes lesz, az az egész bolygó, és minden ember életét látványosan megváltoztathatja.

Ezzel ugyanis még a mi életünkben sikerülhet kielégíteni az emberiség energiaéhségét, mely lassan felzabálja az egész bolygót. Elemi érdekünk tehát, hogy egy ilyen plazmareaktort végre működésre bírjunk.

Egyre több ember él a Földön, és az egy főre eső villamosenergia-fogyasztás is nő. Másfelől az átlagos GDP is nő, az energiafogyasztás pedig arányos a GDP növekedésével, látjuk, hogy ezek a jóléti mérőszámok korrelálnak egymással.

Az emberiség azon az úton jár, hogy egyre több energiát akar használni.

A hagyományos erőművekkel ellentétben ebben az esetben könnyű és aprócska atommagokat egyesítünk, és nem maghasadás megy végbe, mint a hagyományos atomerőművekben.

A reaktorban lévő atommagok kívánt viselkedésének eléréséhez több száz MILLIÓ fokos hőmérsékleti környezet kell elérni. Egy százmillió fokos közeget nehéz kezelni, ezért nem működik még fúziós erőmű a Földön.

Óriási ércek szólnak amellett, hogy az emberiség megpróbálkozzon még ebben az évszázadban, vagy az elkövetkező évtizedekben befejezni egy ilyet, működőképesen.

Nincs üvegházhatású gáz kibocsátás sem, és biztonságos is.

Elhozhatja nem csak az olcsó áramot az emberiség számára, de fölszabadíthatja fajunkat az energiaéhség okozta rombolás és erős környezetszennyezés béklyóitól is.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika fizika az emberiség jövője fenntartható fejlődés zöldenergia


Megtekintések száma: 46024





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet