Ez már a vég kezdete? Istent játszik az ember: egerekbe ültettek be emberi agysejteket!

2017. november 9., csütörtök




A tudomány és a technológia hátborzongató vizekre evezett...

Az emberiség tényleg át fogja lépni azt a bizonyos határt a tudomány által? Tényleg megbecstelenítőjük saját erkölcseinket, és Isten képeségeire fáj a fogunk?

Olyan dolgokra vagyunk lassan képesek, melyek egykor csak és kizárólag Isten kiváltságai voltak.

Mára azonban megtesszük azt, amit ő tett meg annak idején: ezzel megöljük Isten, vagy közelebb kerülünk hozzá? Ez még mindig rejtély, és csak a jövő dönti el, hogyan alakul.

Egy biztos: nagyon hajmeresztő dologra képesek az embere és a tudomány: nemrégiben számoltak be róla, hogy hamarosan sor kerülhet az első fejátültetésre.

Most pedig arról tudósítottak a kutatók, hogy sikerült egerek fejébe emberi agydarabkákat ültetni, méghozzá úgy, hogy az egerek nem csak életben maradtak de tökéletesen funkcionáltak.

Az egész arra megy ki sokak szerint, hogy az ember Isten helyére kerüljön, elérje azt, amit Isten.

vagyis a jövőben saját Isteneinkké nőjük majd ki magunkat.

Azonban a kutatások mellett érvelők szerint az ilyen jellegű kutatások vihetnek minket közelebb az agysérülések megértéséhez és hatékonyabb gyógyításához.

Számos tudományos-fantasztikus film foglalkozik olyan kísérletekkel, amelyek során az állatokat emberi tulajdonságokkal ruházzák fel.

A módosított rágcsálók agya továbbra is egér idegsejtekkel (neuronokkal) rendelkezik, tehát emberre jellemző gondolkodási képességekkel továbbra sem lesznek felruházva. Az úgynevezett gliasejtjeik azonban teljes mértékben emberiek lettek.

A gliasejtek a neuronokat veszik körül, amelyeknek a támasztó funkción túl az idegsejtek táplálásában, és az ingerület továbbításának elősegítésében is szerepük van.

Az egerek gliasejtjeit emberi megfelelőik teljes egészében kiszorították: egyetlen év leforgása alatt a háromszázezres emberi sejtszám tizenkétmilliósra nőtt.

Ez abban nyilvánult meg, hogy olyan szuperegereket alkottak a tudósok, melyek négyszer jobb memóriával rendelkeztek, mint korábbi társaik.

Az egerek memóriáját és kognitív képességeit mérő tesztek egyértelműen azt mutatták, hogy a félig „emberagyú” egerek okosabbakká váltak egéreszű társaiknál.

Ilyen, és ehhez hasonló kísérletek újra és újra fel fogják vetni az Isten és ember közötti különbséget és az erkölcsi dilemmát.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia isten genetika emberiség az emberiség jövője


Megtekintések száma: 125012





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet