Ez már biztos: lassul a Föld forgása, emiatt egyre több lesz a földrengés!

2017. november 20., hétfő




A tudósok számításai szerint 2018-ban több megarengés rázhatja meg az egyenlítő körül a Földet. Mindez a Föld forgásával magyarázható.

A Föld forgása folyamatosan lassul, mióta csak létrejött és elkezdett a Nap körül keringeni. A tudósok azonban egyre arra figyelmeztettek mindenkit az elmúlt években, hogy a forgás lassulása egyre drasztikusabb lehet.

Vagyis az elkövetkező évszázadokban, de a legrosszabb forgatókönyv szerint évtizedekben - ez olyan komolyan érezteti hatását, hogy az az egész világot meg fogja változtatni.

Ez egy újonnan közzétett friss kutatás eredményei szerint is igaz lehet.

Az eredményke alapján ugyanis arra jutottak, hogy 2018-ban több, megarengés sodorhatja veszélybe a világ egyes nemzeteit, melyek főleg az egyenlítő körül pusztítanak majd, de egyértelműen kihatnak a bolygó más részeire is.

A jóslat a coloradói és montanai egyetem geológusaitól származik, akik alaposan megvizsgálták, hogy mikor voltak különösen nagy, a Richter-skála szerint 7-esnél erősebb földrengések 1900 óta.

Arra jutottak, hogy az ilyen nagy rengések sokkal gyakrabban fordulnak elő olyan években, amelyek a Föld forgásának lassulását követik.

Egyértelműen köze van az egésznek a Föld forgásának lassulásához, ráadásul a lassulás mértéke egyre inkább kimutatható.

Vannak ciklusok, amikor a forgás jobban lassul, mint amúgy. nem nagy fékezésről van szó, és nem lesz vége a világnak egyik pillanatról a másikra, de ezredmásodpercekben már mérhető, és ez komolyan aggasztó.

Egy-egy lassulási periódus néhány évig tart. A geológusok szerint a nagy földrengések általában 5 évvel az ilyen lassulási periódusok kezdete után szoktak jelentkezni.

A kutatás szerint éppen négy éve indult be egy lassulási periódus, és ezért arra számítanak, hogy jövőre lesz esedékes egy újabb nagy földrengési hullám.

Hogy a Föld forgásának lassulása miért erősíti fel a földrengéseket, azt csak találgatják, egyelőre csak a jelenségek együttjárására hívták fel a figyelmet.

Nagyon komoly tehát a veszély, és egyben riasztó abba belegondolni, hogy a Föld lassul, így ennél már csak rosszabb lehet a helyzet az emberiség jövőjében.

Ezért sokan különféle tervek, megoldások elkészítését javasolják a fajunk fennmaradása érdekében.

OSZD MEG másokkal is! 

katasztrófa tudomány föld kataklizma földrengések


Megtekintések száma: 123314





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet