Ez nem Photoshop: bizarr alakú jégtáblán ámul a világ: senki sem érti, hogyan lehet!

2019. augusztus 3., szombat




A CNN is beszámolt róla!

A NASA szakértői az Operation IceBridge keretében, október közepén azonosították a furcsa jégtáblát – írja a CNN. 

A projekt célja az, hogy felmérjék a jég változásait az Antarktisznál.

A csapat épp egy szokásos kutatórepülést folytatott, amikor Jeremy Harbeck, a program szakértője megpillantotta a szögletes táblát a Larsen C-selfjég közelében.

Gyakran látok viszonylag egyenes szélű jéghegyeket, de nem nagyon láttam korábban olyat, amelynek két sarka ennyire jó szögű lenne

– nyilatkozta Harbeck.

A kutatók eredetileg azért kerekedtek fel, hogy megvizsgálják a jégselfről tavaly nyáron levált A68 jéghegyet. 

A szögletes tábla azonban annyira felkeltette a csapat érdeklődését, hogy végül inkább ezt kezdték el tanulmányozni.

A különös látványról a NASA a Twitteren osztott meg egy fotót.

Jan Lieser, az Antarktiszi Éghajlat és Ökoszisztémák Kooperatív Kutatóközpont munkatársa szerint nem ritka, hogy a jégtáblákon egyenes vonalak és éles szögek alakuljanak ki. 

A kutató hozzátette, ő már több hasonló jéghegyet is látott a térségben. Lieser szerint az efféle szabályos formák a hókristályok szerkezete, illetve a kristályok nyomásra adott reakciója miatt jönnek létre.

A kutatók úgy gondolják, hogy a közelmúltban megfigyelt tábla nemrég vált le a Larsen C-selfjégről.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély érdekes hihetetlen rejtélyek bizarr


Megtekintések száma: 64905





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet


Fatal error: Uncaught exception 'yii\web\HeadersAlreadySentException' with message 'Headers already sent in /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/filters/PageCache.php on line 259.' in /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/Response.php:366 Stack trace: #0 /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/Response.php(339): yii\web\Response->sendHeaders() #1 /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/ErrorHandler.php(135): yii\web\Response->send() #2 /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/base/ErrorHandler.php(262): yii\web\ErrorHandler->renderException(Object(yii\base\ErrorException)) #3 [internal function]: yii\base\ErrorHandler->handleFatalError() #4 {main} thrown in /data/www/avilagtitkai.com/vendor/yiisoft/yii2/web/Response.php on line 366