Ez örökre megváltoztathatja a mezőgazdaságot. Nem véletlen, hogy a Monsanto halálos ellenségének tekinti!

2019. szeptember 8., vasárnap




Paul Stamets mikológusként dolgozott mindig is, amióta csak az eszét tudja, vagyis gombaszakértőként tevékenykedik. Egy olyan tudás birtokában van, mely alapjaiban lenne képes megváltoztatni a mezőgazdaságunkat.

A gombákkal kapcsolatos kutatásai vizsgálódásai során érdekes dolgokra, összefüggésekre jött rá, melyek elképesztő dolgokhoz vezették végül el, és egy olyan felfedezéshez, mely a Monsanto gépezetének leállítására is képes lehet.

2006 környékén egy olyan szabadalmi tervet nyújtott be a szabadalmi hivatalba, mely futótűzként kezdett el terjedni a médiában.

A legtöbben úgy számoltak be róla, mint egy forradalmi megoldásról, mely nem csak a jövőben kialakuló élelmiszerválságra, és mezőgazdasági problémákra lehet megoldás, de egy sokkal élhetőbb környezetet biztosít, és fenntartható fejlődést.

Arról van szó, hogy a mikológus által kitalált eljárás egy olyan alternatív, és természetes védelmet biztosít a növények számára, mely sokkal nagyobb hatékonysággal dolgozik, mint a legjobb, Monsanto által gyártott növényégő vegyszerek.

Mindezt természetes anyagokkal, gombák felhasználásával.

"Ha ez igaz, és tényleg működik, az a szegényebb országokban azonnal utat találhat magának" - nyilatkozta egy elemző.

Mások viszont már akkor azon kezdtek aggódni – joggal - hogy a szabadalomnak nagyon nem fognak örülni a nagy megacégek, mint amilyen a Monsanto is, és megpróbálják majd ellehetetleníteni a férfit.

A teljes peszticid ipart forradalmasító, csak okos peszticideknek nevezett metódus arról szól lényegében, hogy a gomba megvédi a növényt a károsodástól, melyeket a rovarok okoznának alapvetően.

Gyakorlatilag nem tudnak kárt tenni a haszonnövényekben, mindezt úgy éri el, hogy a gomba maga sem tesz kárt a növényben. Egyfajta különleges szimbiózisban vannak, és a rovarok a növény helyett a gombát zabálják le a növényről.

Ez a különleges gombafaj a rovarokra halálos erejű méreg, azonban természetes, tehát nem károsítja a környezetet. És emellett a növényen képez egy nagyon vékony védőréteget. Ha valahol ez a védőréteg "lekopik", akkor a gomba a szaporodása során ezt újra befedi.

A biopeszticidek közt már korábban is megjelentek olyan készítmények, amelyek a kártevők és betegségek természetes ellenségeit tartalmazzák, ez azonban merőben más.

A projekt nem halt el, de nagyon nehezen tudja megvalósítani a különleges eljárás kitalálója a célját, ugyanis rengeteg különféle érdekcsoport lábára lépett rá felfedezésével, akik megpróbálják őt minden létező módon ellehetetleníteni.

2008-ban a TED konferencián is beszélt az álmáról: egy világról, ahol többé nem permeteznek semmilyen növényt mesterségesen előállított vegyszerekkel.

Elmondása szerint a technológia, amit kitalált és a gomba folyamatos tesztek alatt van különféle mezőgazdasági területeken, farmokon, és néhány éven belül most már tényleg az egész bolygón elterjeszthetik.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika GMO monsanto tiltott találmányok


Megtekintések száma: 268521





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet