Ez tényleg egy élő pterodaktilusz? Bizarr fotó került elő egy archívumból?

2018. február 8., csütörtök




Előkerült, és már az interneten közkézen forog egy kép, amit állítólag több évtizeddel ezelőtt készítettek valahol Amerikában.

A felvételen egy igen méretes teremtmény látható, amiről azonnal megállapítható még a laikusok szerint is, hogy egy óriási madár látható, azonban nem a megszokott fajtából.

A képpel együtt ugyanis az a hír terjedt el, hogy ezen a korabeli fotón egy pterodaktilusz látható.

Ez pedig alaposan meghökkentette az internetezőket. Ez ugyanis egy több millió évvel ezelőtt kihalt hüllőszerű őslény volt.

Egész pontosan a Pterodactylus - vagy pterodaktilusz - a Pterosauria rend egy neme volt, 1,04 méter szárny-fesztávolságú repülő őshüllő a késő jura korban.

Ha összevetjük a  fotón látható valamivel az állat tudományos leírását, sokak szerint kísértetiesen passzol.

Testének az egész külalakja emlékeztet a madarakéra, a csigolyák és végtagcsontok léggel teltek, a koponya pedig hosszú, hegyes csőrben végződik, és derékszöget zár be a nyakkal, miként a madaraké. Eltérés, hogy csőrében hegyes fogak ülnek, ami ismét a gyíkokra vall. Bőrét nem fedte toll, miként a madarakét, hanem csupasz volt.

A fotóról úgy tudni, hogy az 1960-as években készülhetett. Abban az időben ráadásul még modlelezni sme lehetett enynire élethű "szörnyeket", így sokan kizárják, hogy ez a kép hamisítvány lenne.

Ráadásul abból az időszakból több hasonló kép is napvilágra került,melyeken szintén nagyméretű madarak tetemei láthatók, de volt olyan is, amelyiken egy dinoszaurusznak látszó állat is felbukkant.

De hogy kerülhettek oda? Valóban egy időben élt az emberiség és az őshüllők?

Ráadásul még a polgárháború alatt is akadnak élő példányaik, melyeket a katonák kilőttek?

Miről van szó? Egy óriási átverésről, vagy a világtörténelem legnagyobb elhazudott dolgáról? Arról, hogy a dinoszauruszok egy része nem is halt ki, vagy legalábbis a polgárháborúban még éltek egyes fajokból megmaradt egyedek.

Amikor kiderült, hogy őshüllőkről lehet szó, a tudomány minden nyomukat eltüntette.

Azóta módszeresen tagadják a dolgot, mert a dinoszauruszok túlélése, és az a tény, hogy évmilliók alatt változatlanok maradtak, egyértelműen cáfolja az evolúció elméletét. 

A szkeptikusok szerint viszont csak hamisítványokról van szó, és a korabeli szemtanúktól származó beszámolók is megbízhatatlanok.

Arról, hogy mi a teljes igazság, most is nekünk kell döntenünk legbelül, mert aligha fog kiderülni egyhamar, hogy mi is áll ezek mögött a bizarr fotók mögött.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek összeesküvés őslények


Megtekintések száma: 142622





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet