​Ez várható a hétvégén: ilyen időre számíthatunk

2020. október 30., péntek
Lesznek nem kis meglepetések!

A hétvégén is felhős, esős és száraz, napos időszakok váltják majd egymást.

Pénteken megvastagszik a felhőzet, általában erősen felhős, illetve borult időre van kilátás, hosszabb időre csak az északkeleti, keleti megyékben süthet ki a nap - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Keleten megszűnik a csapadék, napközben pedig már több helyen - előbb a Dunántúl északnyugati részén, később keletebbre is- valószínű gyenge eső. A délnyugatira forduló szél csak néhol élénkül meg.

Este a Tiszántúlon is megvastagszik a felhőzet, erősen felhős vagy borult lesz az ég. Kezdetben az ország északkeleti felén, hajnalban már inkább csak az északkeleti határvidéken lehet eső. Az északnyugati szél fokozatosan erősödik, a Kisalföld északi részén, Pest tágabb környezetében és az Észak-Alföldön várhatók erős lökések. A legalacsonyabb hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul, sok helyen ez még késő este beáll, majd enyhül az idő.

Szombaton eleinte erősen felhős lesz az ég, majd napközben északkelet felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan várható eső, zápor, legnagyobb eséllyel a keleti megyékben. Az erős nyugati, északnyugati szél estére jelentősen mérséklődik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 19 fok között várható.

Vasárnap hajnalra több helyen köd, alacsonyszintű rétegfelhőzet képződhet, amely lassanként feloszlik, a legtöbb helyen kisüt a nap. Délután nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami meg is vastagszik, és este a Dunántúl északi részén néhol az eső is elered. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 2 és 10 fok között alakul, de északon, északkeleten néhol már gyenge fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.


Megtekintések száma: 22054

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet