Ez volt Stephen Hawking utolsó figyelmeztető üzenete a világnak, mielőtt meghalt!

2018. március 14., szerda




Nem sokkal halála előtt erre figyelmeztette az emberiséget.

Nemrég tudta meg az egész világ a nagyon szomorú és drámai hírt, miszerint Stephen Hawking itthagyt ezt a Földi létet, és örökre eltávozott közülünk.

A legendás brit elméleti fizikus 76 éves volt, és a családja, egész pontosan gyermekei jelentették be, hogy apjuk már nincs többé, és az éjszaka során meghalt.

Hawking rengeteg mindenen dolgozott az utóbbi időben, ezért nagyon sokan kíváncsiak arra, hogy pontosan milyen munkákat is hagyott félbe.

Az pedig már most nyilvánvalóvá vált, hogy pontosan mi is volt az az tusoló üzenete az emberiség irányába, ami egy lehetséges veszélyre hívta fel a figyelmet. Erről még a halála előtt nem sokkal, néhány héttel beszélt a széles nyilvánosság előtt.

Szent meggyőződése volt, hogy a Földi élet nem csak eltörölhető, de el is lesz törölve. Szerinte ugyanis az emberiség rossz irányba halad, legalábbis ezt állította.

Elmondta,hogy alig 200 évünk lehet hátra, ez pedig két kritikus évszázad lesz, ami eldönti majd, hogy a fajunk végleg elpusztul, vagy képes és hajlandó lesz alkalmazkodnia megváltozott erőviszonyokhoz.

nem mondott konkrét okot, ugyanis szerinte a mesterséges intelligenciával épp úgy meg kell majd birkóznunk, mint a globális klímaváltozással, vagy az energiahiánnyal, és az élelmezési problémákkal, szintúgy a túlnépesedéssel, vagy a világjárványokkal.

A túlélésünk kulcsát egész életében abban látta, hogy az ember idő előtt interplanetáris fajjá fog válni, ami azt jelenti, hogy képes lesz egy másik bolygót is meghódítani.

Sajnáljuk, hogy ezt már nem érheti meg, hiszen a Mars kolonizálásától is minimum néhány évtizednyire vagyunk.

Az emberiség azzal teheti meg a legnagyobb szívességet az örök mennyországba került fizikusnak, hogy megpróbálja valóra váltani Hawking nagy és magasztos álmait az emberiséggel kapcsolatban.

Reméljük, hogy valaha felnövünk a feladathoz, és véghezvisszük, amit előre látott és remélt.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány hihetetlen az emberség jövője emberiség stephen hawking univerzum


Megtekintések száma: 32153





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet