Ezek a kazahsztáni geoglifák 8000 évesek, és máig nem tudni, kik készítették őket...

2023. április 15., szombat
Ősi rejtély, mely a modern tudományon is kifog... ősi idegenek nyomai a múltból?

Annak idején a NASA által közzétett műholdas felvételeken jól látszik, ahogyan óriási, ismeretlen és egyben megmagyarázhatatlan geoglifák jelennek meg a felszínen. A jelentésükre máig nincs logikus megfejtés, még csak feltételezés szintjén sem.

Rejtélyes felszíni alakzatok Kazahsztánban

A Kazahsztánban található hihetetlenül bonyolult, és egyben logika teljes hiánya mentén felépített alakzatokat, az úgynevezett geoglifákat egy kazah mezőgazdász szakember fedezte fel, amikor a Google műholdas felvételeit nézegette még 2007-ben.

Már akkor gyanússá váltak neki a szokatlan alakzatok, amiket azelőtt soha senki sem vett észre, vagy ha észrevett, nem tudott róla a nagy nyilvánosság.

A különös alakzatok annyira nem illettek bele az amúgy kicsit unalmas tájba, hogy azonnal felfigyeltek a férfi felfedezésére, és hamar beszivárgott a sajtóba is a hír, miszerint furcsa felszíni alakzatokat találtak Kazahsztánban.

A 700 kilométeres magasságból készített műholdas képek ezek után kerültek ki az egyes médiákhoz, kikockázva a megfelelő részeknél hogy a laikusok is azonnal lássák, hogy miről van szó.

A NASA is érdeklődött

Más maga a NASA is elkezdett aztán érdeklődni, és újabbnál újabb felvételeket készítettek ahelyszínről, hogy hátha a részletesebb műholdas képeken több minden kiderül.

Így is lett, ugyanis annyit meg sikerült állapítani, hogy feltehetőleg földműveléses eljárással készültek ezek az alakzatok, és az is teljesen biztos volt, hogy meghatározott céllal, vagy legalábbis valamiféle üzenetként kell ezeket az alakzatokat értelmezni. Több mint 267 ilyen alakzatot azonosítottak később, ezzel még a Nazca vonalaknál is jóval sűrűbb felszíni „jelhálózatra” bukkantak.

Még maga a NASA egyik bioszféra szakembere is megjegyezte, hogy soha nem látott hasonlót.

Az előzetes tanulmányok nem tudtak aztán közelebb jutni ezen alakzatok létrehozásának okához, de még a z üzenetek, geoglifák megfejtése is komoly gondokat okozott.

Nincs történelmi nyoma

Egyszerűen nem volt semmi előzménye ezeknek a kialakulásának, sehol nem észült feljegyzés, így senki sem tudja, hogy kik, és miért alkották meg.

A megfejtésük azért is ütközött rendkívül nagy nehézségekbe, mert valójában ezek az alakzatok olyanok, hogy mindegyik kultúrához köthetőek. Találunk köztük köröket, kereszteket, de még szvasztikát is.

Természetesen mivel más úton és nyomon nem tudtak elindulni, azt kezdték vizsgálni, hogy ezek az alakzatok mennyire régiek lehetnek.

Mivel nem rendelkeznek műholdképekkel a múlt századból, azonnal felmerült a lehetősége annak, hogy a helyszínen n megvizsgálva hátha többet tudnak meg róluk. Így is lett, a geoglifák nagyrészét 8 ezer évesre, vagy annál régebbire becsülték végül.

Ez azonban nagyon furcsa, ugyanis ezzel 3 ezer évvel régebbiek, mint az egyiptomi piramisok.

Egyes feltételezések szerint az alakzatokért talán a Mahadzsar kultúra lehet a felelős, de nincsenek írásos vagy egyéb emlékek arról, hogy ők valaha alkottak volna ilyet

Márpedig egy ilyen őskori projekt esetében biztosan lennének történelmi nyomai a kivitelezésnek vagy legalább megemlítették volna az egyes feljegyzések, később keletkezett dokumentumok.

Előző emberiség, vagy az idegenek?

Sokakban ezért felmerült egy elveszett kultúra, egy olyan civilizáció létezésének lehetősége, mely a térségben élhetett.

Ám ez esetben is rendkívül elgondolkodtató, hogy ilyen magasan fejlett, civilizációs szerveződésre képes népcsoport jöjjön létre akkoriban. Ha így van, alapjaiban kell újragondolnunk a történelmünket.

Egy másik, merészebb elképzelés szerint az idegeneket alkották ezeket az alakzatokat, és konkrét céllal. Minden egyes geoglifa egy jelentést hordoz, és az összeset összeolvasva kapnánk meg a tényleges üzenetet, amit azóta sem sikerült megfejteni.

Az előző emberiség lehetőségét is felvetették. Eszerint ezeket az alakzatokat egy az emberiség előtt élt emberi lényekből álló csoport hozhatta létre. Ez megmagyarázná azt, hogyan volt képes 8 ezer évvel ezelőtt olyan társadalom létezni a bolygón, mely egy ilyen bonyolult műveletet véghez tudott vinni.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány rejtély rejtélyek történelem


Megtekintések száma: 72616

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet