Ezek a legjobb módszerek kánikula és a brutális hőség átvészelésére!

2021. június 22., kedd




Ezek a dolgok hosszú múltra tekintenek vissza, és segítenek túlélni a nehéz meleg időszakot! Próbáld ki, használni fog!

Nem is gondolnád, de az egyik legérdekeebb, némiképp elletmondásos tipp a forró ital foygasztása.

A magas hőfok hatékonyan hűti a testet. Víz helyett igyunk teát, mert kordában tartja a pajzsmirigyet. Maga a fahéj is kiválóan hata hőérzetre, a melegben kedvezően számunkra.

A fahéj rendkívül jó vércukorszint-csökkentő, emellett nem engedi a magasba szökkenni a vérnyomást.

A futás előtti zuhanyzással csökkenthetjük testhőmérsékletünket és a folyadékveszteséget, mivel később kezdünk izzadni.

Tipp: Langyos vízzel zuhanyozzunk, mert kitágítja a pórusokat, így testünk könnyebben leadja a felesleges hőt!

Tartózkodjunk a koffeintartalmú italok, energiaitalok, és az alkohol fogyasztásától, ugyanis kivonják a szervezetből a vizet, ezzel dehidratációt okozva. Fogyasszunk minél több vizet, legyen az ásványvíz vagy csapvíz!

A frissen facsart, vitamindús gyümölcslevekről se feledkezz meg: ha izzadsz, nemcsak folyadékot, hanem sok-sok ásványi anyagot és nyomelemet is veszítesz, ezeket pedig pótolnod kell!

Mint sok minden más, a hőérzet is fejben dől el. Persze, amikor a lábunk alatt olvad az aszfalt, nem fogjuk tudni átverni magunkat, azonban egy kerékpárosokon elvégzett kísérlet kimutatta, hogy aki tudja, hány fok van, gyorsabban fárad, mint aki csak azt érzi, hogy marha meleg van. 

Szóval, hőmérőket a fiókba, és máris tettél egy apró lépést, hogy jobban érezd magad!

Ha te is azok közé tartozol, akik akár órákig is forgolódnak az ágyban, mert a melegtől nem jön álom a szemükre, akkor ezt a tippet imádni fogod: reggel dobd be a friss lepedőt a hűtőszekrénybe (persze zacskóba húzva, hacsak nem akarsz kéksajt- vagy füstöltkolbász-illatú álmokat), lefekvés előtt pedig vedd elő, tedd az ágyra, és élvezd hűvös ölelést. 

Persze ez csak pár percig fog tartani, amíg a tested hője át nem melegíti, de lehet, hogy ezt már nem is fogod érzékelni, mert álmodban épp Svájcban gleccsersíelsz.

A népi módszerek a kánikula esetén is segítenek: szerezz be máztalan agyag vizeskorsót és egy csapásra megváltozik az életed! 

Az ilyen korsókba töltött víz lassan átszivárog az agyag pórusain és az edény külső felületéről elpárologva hűti a benne lévő folyadékot. 

Nem kell megijedni, ez nem azt jelenti, hogy tócsa lesz a korsó alatt, inkább csak annyit, hogy az edény enyhén “izzad”, a felülete picit nyirkos lesz, de nem fog folyni róla a víz. 

A benne lévő folyadék pedig kellemesen hűvös marad, akár hosszabb időn át is.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség egészség életmód időjárás kánikula


Megtekintések száma: 113040





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet