Ezek a legnagyobb monolitikus, ősi civilizáció által épített struktúrák

2023. május 1., hétfő




Az építészek előtt épp úgy rejtély, hogyan jöttek létre, mint a régészek előtt...

Senki sem tudja, hogy a világ legnagyobb monolitikus építményei hogyan jöttek létre.

Ezek ugyanis az építészmérnökök szerint még ma is nagyon nehezen lennének megépíthetők, pedig ma modern technológiák és eszközök állnak rendelkezésre.

Ennek ellenére valamiylen rejtéyles módon az ősi múltban népek képesek voltak kifaragni a követ, vagy tűpontosna illeszteni egymásba, derékszögeket vágni, vagy épp csillagászatilag tökéletesen tájolni.

A több tíz tonnás kövek mozgatásának kérdését is megoldották, noha ezeket még a mai gépekkel is igen körülményes egyik pontról a másikba vinni.

Több ilyen gigászi régészeti lelet is létezik a világ egyes pontjain, mind zavarba ejtik a régészeket is.

Baalbeek megalit

Az emberiség valaha készített legnagyobb megmunkált kőtömbje a Baalbek monolit Libanonban. Ez a kőtömb 1650 tonnát nyom, és egyetlen tényleges blokkból áll. Mivel annyira régi, és olyan technológiai nyomokat visel magán, mely alapjaiban kérdőjelezi azt meg, hogy az ókorban képesek voltak erre.

Egy ekkora kőtömb mozgatása is eleve igen kérdéses, ugyanis még arra sem jöttek rá, hogy a Stonehenge ehhez képest pehelysúlyú köveit hogy voltak képesek mozgatni, elvinni A pontból B pontba.

Sokak szerint az Istenek cipelték ezt a követ, és az ehhez hasonló köveket magukkal, és ez egyes interpretációk szerint azt jelentheti, hogy ősi technológiával oldották meg a problémát.

Stonehenge

A körkörösen elrendezett kőtömbökből és földsáncokból álló monumentális őskori építmény az angliai Wiltshire-ben, Salisbury-től mintegy 13 km-re-északra fekszik.

Gigantikus kőtömbjei miatt gyakran előkerül a téma: hogyan mozgatták meg, és szállították a helyszínre a köveket? Ugyanis a környéken több kilométer sugarú körben nem találhatóak ilyen, vagy ehhez hasonló kövek.

Sőt, vannak olyan paleoasztronautikából eredeztethető elméletek, melyek szerint a Stonehenge nem más, mint egy ősi átjáró, egyfajta térkapu, mely az univerzum két, egymástól nagyon távoli pontját köti össze kvantumfizikai elven.

Ellora és Ajanta

Soha ezelőtt és azóta sem építettek hasonlót, és az építészeket, mérnököket valósággal ámulatba ejti, akárcsak a régészeket az a precizitás, ahogyan kifaragták.

Ellora három vallás szent helye volt, ahol mai szemmel kivitelezhetetlennek tűnő munkával vájták bele a bazaltba a sokszor többemeletes barlangokat. A leglátványosabbat, a Kailasa templomot ráadásul fentről lefelé haladva.

A pontos elkészültét rengeteg homály fedi, így gyakorlatilag a mai napit rejtély a keletkezése. Olyan lenyűgözően és hajszálpontosan vannak kifaragva a templom különféle díszítőelemei, és az állati alakok, hogy egyesek azt feltételezik, hogy valamiféle ősi létezeres technológia közbejárása kellett ahhoz, hogy ezt az eredményt elérjék.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély hihetetlen rejtélyek ősi idegenek ősi civilizáció ősi technológia


Megtekintések száma: 112214





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet