Ezek a lelgjobb házi praktikák izomfájdalmakra: ezekkel enyhül, vagy teljesen el is múlik!

2019. január 18., péntek
Ezek a legjobb módszerek arra, hogy megszüntessük a fájdalmat. És még fizetnünk sem kell értük!

Valahányszor hajlítjuk, nyújtjuk, emeljük törzsünket, sétálunk, felállunk, szaladunk, leülünk, állunk, akár zömökek, akár szikárak vagyunk, mindig használjuk az izmainkat. Valójában minden mozdulat izomhasználatot igényel. 

Tehetjük az is, hogy aszpirint, vagy Tylenolt (R) szedünk, amikor valamelyik izmunk kellemetlenkedik, ám legközelebb próbáljuk ki a következő házi gyógymódokat, melyek csillapítják az izomfájdalmakat.

A fürdés egy kád forró vízben, jó sok fürdőhabbal, segíthet feloldani a nap feszültségeit. Ugyanezt a vonalat követve, izomfájdalmakra nagyon hatásos a forró fürdővízbe egy csészényi keserűsót keverni, abban pihentetni a fáradt testünket. 

A keserűsó rendkívül hatásos izomfájdalmakra. Szintén segít legyőzni a fibromialgia fájdalmait és a migrénes fejfájást is. Keserűsót a helyi gyógyszertárban vásárolhatunk.

Egy másik jó házi gyógymód az izomfájdalomra: forró fürdővizünkbe öntsünk két csésze almaborecetet. 

Az ecetről köztudott, hogy javítja a test vérkeringését, ezáltal megtisztítva az izmokat a méreganyagoktól. Az élénkebb vérkeringés segít az értékes tápanyagok izmokba juttatásában is.

A házi melegített rizses zokni könnyen elkészíthető. Keressünk egy hosszú, cső alakú pamut zoknit, töltsük meg majdnem teljesen rizzsel és kössük be a végét, Melegítsük mikrohullámú sütőben körülbelül egy percig.

Ezzel kezeljük a fájó izmainkat.

A fenyő- és eukaliptuszolajok is nagyon hatásosak az izomfájdalmak házi kezelésében.

Nagyon könnyű a használatuk. Mindössze annyit kell tennünk, hogy a kétféle olajjal bedörzsöljük az érintett bőrfelületet, ez először hűti, majd melegíti a bőrünket.

Ezek a természetes olajok megtalálhatóak a helyi bioboltban is. Interneten is lehet szállítót találni, akitől rendelhetünk.

Végezetül: nem számít, melyik házi gyógymódot választjuk az említettek közül, ezek mellett sok csapvizet is kell innunk. A víz megfelelően hidratálja a testet, főleg az izmokat. 

Ha elegendő mennyiségű vizet iszunk, jobban távoznak a káros méreganyagok a szervezetünkből.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 31528

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet