Ezek a vészjósló képek mutatják: a klímaváltozás kinyír mindent és hamarosan

2021. augusztus 3., kedd




Brutális képek a klímaváltozásról, ami mindenkiben megmozgat valamit...

Egy csapat orosz tudós hozta nyilvánosságra az utóbbi idők legfelkavaróbb fotóit.

Az utóbbi hónapokban egyre kevesebbet lehetett megint hallani arról, hogy mi zajlik a Földön globális felmelegedés szinten. 

Ez részben annak köszönhető, hogy sok helyen a hideg téli idő elterelte a figyelmet.

Azonban a tavasz hirtelen beköszöntével, és az idén nyárra megtett extrém mértékű meleggel kapcsolatos jóslatokkal újra visszajött a köztudatba a felmelegedés ténye.

Nemrégiben pedig egy orosz kutatócsoport tett közzé olyan megdöbbentő műholdas felvételeket, melyeken jól látszik, talán minden eddiginél mellbevágóbban, hogy milyen drasztikus folyamatok is mennek végbe a Földön.

Arról van szó, hogy a sarkvidéki részen olyan mértékű és ütemű olvadás ment végbe ebben a pár évben, hogy az valami döbbenetes.

És erre az iszonyatos mértékű változásra most képekkel, vizuálisan is felhívták a figyelmet.

Nem csak az itt az elképesztő, hogy jeges tavak,vagy már évszázadok óta befagyott állapotban leledző víztömegek olvadtak szét történelmi léptékben szinte pillanatok alatt, hanem az, hogy ezek a tavak már forrni is elkezdtek.

Némelyik olyan meleg hőmérsékletű, hogy bugyog és gőzölög a benne lévő, az iszaprétegben rekedt gázokról, melyek most olvadoznak ki a hő emelkedése miatt.

Vasily Bogoyavlensky vezetet azt a kutatást, ami többek között azt is tanulmányozta, hogyan válnak ezek a jéghideg, vagy befagyott tavak hatalmas termálvizű tavakká.

Megdöbbentő, ahogy a kémiai folyamatok megindulnak a melegedés hatására, és teljesen átalakítják a benne élővilágot. A legtöbb ilyen tavat az utóbbi időben Szibéria területén fedezték fel.

Olyan nagy a baj, hogy a tudósok elmondása szerint közel 200 korábban befagyott víztömeg - vagyis akkor még jégtömeg - olvadt szét.

A szibériai térség olvadása különösen aggasztó, ugyanis a tudomány mai állása szerint az alatta elhelyezkedő fagyott permafroszt rengeteg metánkészletet rejthet, melyek ha a felszínre jutnak, kataklizmaszerű eseményeket idézhetnek elő.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány érdekes hihetetlen érdekesség


Megtekintések száma: 68144





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet