​Ezek az állati tárgyak vonzzák a nagy szerencsét a Feng shui szerint!

2020. október 19., hétfő
A távol-keleti kultúra térhódítása magával hozta Európába az állatok tiszteletét is, de természetesen mindenkinek egyéni joga eldönteni, hogy a feng shuit követve, a mi tradícióink közepette is alárendeli-e magát ezen „szent állatok” hatalmának, bízik-e a segítségükben vagy csupán megmosolyogja mindezt.

KUTYA, MACSKA

Azt kultúráktól függetlenül is bizonyították már a tudósok, hogy a háziállatok jelenléte javítja otthonaink energiakörnyezetét, hiszen az élőlények életet hoznak a falak közé, szeretetigényükkel, illetve szeretetadási képességükkel fenntartják a pozitív rezgéseket bennünk és közvetlen környezetünkben is.

Az is köztudott azonban, hogy míg a kutyák a pozitív földkisugárzások helyét keresik, s annak mentén telepednek le, a macskák épp ellenkezőleg ; a negatív, emberre káros sugarak gócpontját választják pihenőhelyül. A Feng shui mindezt kiegészítve azt vallja, hogy leghűségesebb állattársaink is csak abban az esetben töltik be jótékony energiával a teret, ha egészségesek, hiszen az ő betegségeik közvetve vagy közvetlenül, de előtt-utóbb bennünket is megbetegítenek.

DELFIN

A kora kereszténységben a delfin az üdvözülés és Jézus szimbóluma volt, a görögöknél az istenek hírnöke, Afrodité szerelemistennő szent állata. A feng shuiban a páros delfinjelkép a kapcsolaton belüli harmóniát erősíti, a pillanatnyi örömök átélését, s a tapasztalati tanulást segíti. Főként a lakás szerelem sarkába helyezve érheti el kedvező hatását.

TEKNŐS

A kínai hagyományok szerint a teknős a mennyei lények legjobbika, amely különleges szerencsében részesíti tulajdonosait. A hosszú élet, a bölcsesség és a kitartás jelképeként egész életünket kedvezően befolyásolhatja. 

Az északi területek őrzője és egyben a karrier zóna védelmezője. Az észak száma azonban az egyes, ezért ha élőlényről beszélünk, jobb egy teknőst tartani, mint egy párat.

A tárgyiasult szerencseállatok közül a sárkányfejű teknős hátán kisteknőssel anyagi sikert és jó egészséget hoz. Előbbi hatást fokozhatjuk, ha aranyszalagot teszünk a szájába, utóbbihoz pedig akkor kerülünk közelebb,ha kék szalag felhasználásával tesszük ugyanezt.

BÉKA

A békát a kínaiak holdistennek tekintették. A feng shui hagyományaiban főként a háromlábú béka népszerű, amely a szájában pénzérmével szerencsét és gazdagságot hoz tulajdonosának. Mindezt elősegíthetjük azzal, ha otthonunk délkeleti részén helyezzük el, de mindenképpen fejjel a szoba közepe felé.

ELEFÁNT

A klasszikus feng shui nem használja az elefántot az emberi nehézségek gyógyítására, mégis számos babona terjedt el az ormányosokat ábrázoló tárgyakkal kapcsolatosan. Ezek szerint a felálló ormányú elefánt szerencsét hoz, elsősorban a család, a gazdagság és az egészség területén. Kiemelt sikerekhez juttatja azt, aki 7 felálló ormányú elefántot gyűjt össze, még jobb, ha ezek mindegyikét más és más személytől kapja.

A ló, az elefánttal rokon módon, szinte minden kultúrában az erőt, a hatalmat és a gyorsaságot szimbolizálja. Ezen belül a kanca termékenységet,a csődör a férfiasságot jelképezi. 

Emellett a lovakat ábrázoló képek, szobrok szerencsét hozhatnak a szerelemben is. Magányos emberek rövid időn belül párra találhatnak,ha lakásuk déli részén jelenítenek meg lovat úgy, hogy annak feje ne nézzek ki az ajtón vagy az ablakon. Ugyancsak segítségére lehet a ló illusztráció annak, aki hírnévre vágyik. Az illetőnek nem kell mást tennie, mint otthoni irodája vagy munkahelye déli oldalán elhelyezni egy lovat ábrázoló szobrot,képet vagy festményt.

OROSZLÁN

Az állatok királya, a fenségesség, a hatalom és a bölcsesség megtestesítője. A mai napig az a szokás, hogy a bejárati ajtó vagy kapu mellé helyeznek el oroszlán szobrokat, mindig párban, mert a legenda szerint szerencsétlenséget hozhat, ha szétválasztjuk őket. A két szobor egyike hímet, a másik nőstényt ábrázol. A hím egy gömböt tart a mancsa alatt, amely az erőt, a türelmet és a férfienergiákat szimbolizálja. A nőstény nevető kisoroszlánt tart a lába alatt, így jelképezve az oltalmazó szerepét.

SÁRKÁNY

A sárkányt, mint a Mennyei lény egyikét, Kínában a lakóhelyek tájolásánál, a megfelelő építési telkek kiválasztásánál használták, s a tájban meglévő formák szimbolikus elnevezésére alkalmazták, tárgyak képében a klasszikus feng shui sosem használta.


Megtekintések száma: 26089

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet