Ezek lehetnek a párhuzamos dimenziók bizonyítékai

2021. június 12., szombat
Eltűnő szigetek, bizarr délibábok, parajelenségek. Talán a világ, melyben élünk, nem az egyetlen.

Multiverzumoktól hemzseghet a téridő

Azzal bizonyára te is tisztában vagy, hogy a tudomány mai állása szerint bár csak egyetlen világ - a miénk - létezik, de nem zárja ki egyetlen tudományág sem annak a lehetőségét, hogy más világok is létezzenek valahogy a miénken kívül.

Talán egy magasabb dimenzióban, egy másik létsíkban, vagy az is lehet, hogy egy másik időben.

Lehet, hogy a mi univerzumunk mellett végtelen számú másik univerzum létezik. A multiverzum elmélete kimondja, hogy számtalan a miénkhez hasonló világ létezhet, a miénkkel párhuzamosan.

Ezekben a világokban talán csak nagyon kis eltérések vannak a miénkhez képest.

Az egyikben például nem lőtték le Kennedy elnököt, vagy nem történt meg a 2001. szeptember 11-én elkövetett több ezer ember halálát okozó terrormerénylet.

Különös anomáliák a kollektív emlékezetben

Az egyik legérdekesebb, az elmúlt években felfedezett jelenség, mely bizonyíthatja a párhuzamos világok, síkok létezését, az a közös, hamis emlékek a kollektív emlékezetben.

Arról van szó ugyanis, hogy több esetben előfordult az, hogy egy nagyobb embercsoport, egy komplett város, vagy közösség emlékezett valamire, ami valójában meg sem történt.

Ráadásul ezt egymástól teljesen függetlenül tették, tehát a tömegmanipuláció teljesen ki van zárva. Korábban egy indiai filmről gondolta azt mindenki, hogy létezett. A filmből sokan idéztek, voltak, akik jelenetekre is emlékeztek belőle.

Egymástól teljesen független emberek állították ugyanazt, emlékeztek ugyanarra. 

A jelenség okát nem sikerült megfejteni, de az kiderült, hogy sohasem létezett az a film, amiről több ezer ember váltig állította, hogy látta, és fel is tudott idézni belőle részeket.

Ilyen, és ehhez hasonló anomáliákra egyre gyakrabban figyeltek fel a kutatók az évtizedek során.

Párhuzamos világokból átszivárgó információ töredékek

Sokak szerint a paranormális jelenségek is egyértelmű bizonyítékai annak, hogy a mi világunk interferál egy másik világgal, egy másik valósággal, vagy idősíkkal.

A szellemek, amik rég elhunyt emberek képei, talán a másik világban még élő másuk kivetülései, melyek valamilyen kvantumfizikai jelenség miatt láthatóvá válnak számunkra.

A délibábok egy bizonyos részével - azokra, melyekre nem találtak még magyarázatot - is szintén a multiverzumok elmélete lehet a magyarázat.

Ezek mind-mind a másik világból valahogyan átszivárgó információk, akárcsak a hamis emlékek, melyek a hamis kollektív emlékezet jelenségét produkálják.

Egy napon úgy gondolják, ha valóban léteznek ezek a párhuzamos világok, talán megtaláljuk a módját annak, hogyan lehetne e két világ között átutazni.

Már csak az a nagy kérdés, hogy mit fogunk találni odaát...

rejtély rejtélyek párhuzamos világok párhuzamos dimenziók


Megtekintések száma: 113092

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet