Ezek menthetik meg a Földet a nagy energiaválságtól!

2017. október 3., kedd




Ha elterjednek, egyes szakemberek szerint nem kell fizetni többet az áramért!

Hamarosan a múlté lehet minden szélturbina, és sok más zöldenergiát termelőeszköz.

Egy spanyol fejlesztő ugyanis olyan dolgot álmodott meg, mely a jövő energiatermelő eszköze lehet, és mely ingyen energiával láthatja majd el az egész bolygót.

Innen kezdve pedig már tényleg csak az országokon és azok kormányain fog múlni, hogy lesz-e az emberek számára ingyen elérhető áram, ugyanis a technológia adott lesz rá.

A képen is látható hatalmas oszlopokról van szó.

Első ránézésre nem lehet rájönni, pontosak mik is ezek, vagy hogy hogyan működnek. Azonban ha alaposabban megnézzük őket, rájövünk, és arra is, hogy tényleg óriási lehetőség rejlik bennük.

A spanyol Vortexnél gondolták úgy, felkavarják a szélerőművek állóvizét, amelyben lassan minden hétre jut egy újabb szélfarmátadás.

A cég ugyanis forradalmi átalakulást hirdetett a lapátoktól és lehetőleg minden mozgó alkatrésztől lecsupaszított szélenergia-kitermelés érdekében.

Vagyis egy olyan technológiát fejlesztettek ki, mely lapátok és mozgó alkatrészek nélkül képes energiát termelni.

Ez nem azt jelenti, hogy nem is lesz benne mozgó alkatrész, de azt igen, hogy minimális. Valamint csökkentik a felhasznált anyagok mennyiséget is.

És ez még nem minden: a turbinák nemcsak halkabbak lesznek, de csökkenne a karbantartásukra fordítandó költség is.

Az új technológiai elképzelések bemutatásáról, az oszcilláló szélenergia hasznosító oszloppal kapcsolatos első kísérlet a lenti, néhány másodperces videóban tekinthető meg.

Sokak szerint ez vezethet el odáig, hogy mivel minimálisak a fenntartási költségei, a napelemes technológiákkal kombinálva elérhetővé válik majd az ingyen áram lakossági felhasználásra.

De az is elképzelhető, hogy rosszabb forgatókönyv esetén jelentősen, akár 50-80%-kal csökkennek majd a villanyszámla kiadások.

ÉS ami még fontosabb: nem évtizedekre, hanem néhány évre vagyunk ettől az egésztől. 

A technológia ma már létezik, tesztelik is, gyakorlatilag jövő évtől kezdve ha akarná, bármelyik ország megtámogathatná a teljes infrastruktúráját ezekkel, és napelemek garmadájával.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika zöldenergia


Megtekintések száma: 119418





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet