Ezek mernek ítélkezni Magyarország felett?! Elképesztő dolog szivárgott ki Brüszelből

2018. szeptember 28., péntek




Úgy lopnak, csalnak ez Európai Parlament megmondóemberei, ahogy csak akarnak: Tulajdonképpen korlátlanul áll rendelkezésükre a pénz és el sem kell számolniuk vele...

Az Európai Unió “demokrácia-gyárában”, az Európai Parlamentben nem kell a képviselők napidíjára, az utazási költségeik és asszisztensi költségeik megtérítésére vonatkozó dokumentumokat hozzáférhetővé tenni. K

orábban újságírók szerették volna kikérni ezeket az adatokat, de ezt az EP első körben megtagadta. 

Az újságírók pereltek, most viszont az Európai Bíróság döntésével jóváhagyta azt az egyébként minden demokratikus, átláthatósági elvnek ellentmondó gyakorlatot.

Még 2015-ben kérte számos újságíró és szervezet, hogy a Parlament biztosítson hozzáférést a vonatkozó dokumentumokhoz – írja a bruxinfo. E kérelmeket a Parlament elutasította, csakúgy, mint az ezt követően benyújtott megerősítő kérelmeket.

Magyarul az EP-képviselőknek, asszisztenseiknek nem kell a nyilvánosság előtt elszámolniuk az adófizetők pénzével, azaz nem kell nyilvánosságra hozniuk napidíjaik, utazási költségeik, asszisztensi költségeikre vonatkozó kimutatást.

Sántít az indoklás

Maga az indoklás is már kiveri a biztosítékot, arról nem is beszélve, hogy egy óriási ellentmondás áll a Törvényszék álláspontját illetően. A Bíróság szerint azért tagadta meg jogosan a Parlament a dokumentumok kiadását, mert azok “személyes adatokat tartalmaznak”, valamint

a kérelmezők nem bizonyították az említett adatok továbbításának a szükségességét.

A cikk szerint a hozzáférhetővé tételt az Uniónak a személyes adatok védelmére vonatkozó szabályozásával összhangban kell alkalmazni, ugyanis a dokumentumok tartalma

kedvezőtlenül befolyásolná a magánéletnek és az egyén sérthetetlenségének a védelmét.

Azonban az indoklásba csúszott némi hiba:

A Bíróság elismeri, hogy a Parlament kitakarhatta volna a dokumentumokban a személyes adatokat, és így legalább részlegesen hozzáférhetőkké váltak volna. 

De a kérelmezett dokumentumok olyan változatának a hozzáférhetővé tétele, amelyből mindenfajta személyes adatot eltávolítottak (ideértve a Parlament képviselőinek a nevét), az e dokumentumokhoz való hozzáférést mindenfajta hasznosságtól megfosztotta volna.

Ez azt jelenti, hogy elismerik, hogy nem véletlenül lettek kikérve a dokumentumok, és nem véletlenül fontos, hogy melyik képviselő havi hány ezer euróból védi a demokráciát és a jogállamot.

Ugyanis a hasznossága (ahogy ők fogalmaznak), lényege pont ez lett volna. Hozzáteszik még, hogy azösszes személyes adatot nem lehetett volna kitörölni, mert túlzott adminisztratív terhet jelentett volna.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes politika botrányos magyraország brüsszel


Megtekintések száma: 13249





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet