​Ezek nyelhetik el az emebriséget: a mesterséges intelligencia, az 5G és a chipek veszélyei

2019. november 3., vasárnap




Japánban hagyományaikat hátrahagyva több millió fiatal vetette bele magát az uralkodó nyugati életformába és tette magáévá a modern életstílust, a digitális világot és az új technológiákat. 

Egyre több japán kezeli személyként a gépeit és nevet ad robotjainak, mobiltelefonjának, lejátszójának, nem beszélve a videójátékok hőseiről vagy a virtuális énekesekről és színészekről. 

- írja az ÚjVilágtudat

Ez azt jelenti, hogy az elektronikus eszközök Japánban immár olyan létfontosságú részei az emberek mindennapjainak, hogy virtuális családtagokká válnak, és sokan több időt töltenek gépekkel, mint családtagjaik társaságában.

Olyan társadalomban élünk, ahol a mesterséges intelligencia jelentős mértékben átalakítja a gyerekek és fiatalok agyát, és amíg sürgősen nem teszünk lépéseket, addig a mostani emberiség arra van ítélve, hogy helyrehozhatatlan hatások mellett az automatizáció részévé váljon, mivel mindez tompítja az érzéseket, a kifejezőkészséget és a természetességet, és ezáltal érzéketlen fiatalok és robotgyerekek generációja jön majd el.

A technológia és a robotika egyre kiszolgáltatottabbá tesz minket gyakorlati haszna ellenére az olyan társadalmakban, mint a japán, ahol sok területen munkaerőhiány van és akut problémát jelent a népesség elöregedése, ezért Japánban tárt karokkal fogadják a robotok munkába állítását.

Így ma már vannak babarobotok, házikedvenc robotok, műsorvezető androidok, robotszínészek, pincérek, szakácsok és robotpilóták.

Ezzel együtt egyre inkább előretör az ember és a gép összeolvadása, amíg csak egy kiborg android transzhumán fajjá nem válunk. 

Bár ez irreálisnak tűnhet, több jövőkutató álláspontja szerint a mesterséges intelligenciával működő gépek létrehozása fokozatosan valósággá válik, ami az emberiség végét jelentené, mert eljön majd a pillanat, amikor a mesterséges intelligencia felülmúlja az emberi intelligenciát.

Továbbá mi a helyzet az új 5G hálózatokkal, és az egészségre, a környezetre, valamint az emberekre, az állatokra és a növények életére gyakorolt veszélyes hatásaival? 

Ezenkívül milyen kapcsolatban áll mindez azzal, hogy az emberi agyhoz hasonló és azt imitáló mesterséges neurális hálózatokat hoztak létre? 

Mire számíthatunk a Neuralink nevű vállalattól, amely az ember és az elektronikai eszközök összeolvadásával és a közöttük levő kapcsolati felületek kifejlesztésével foglalkozik?

Vajon mik lehetnek a céljai?

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: ÚjVilágtudat

technológia


Megtekintések száma: 52067





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet