Ezekben a nagyvárosokban lehet a század végére akár 8-9 fokkal is melegebb majd a hőmérséklet a jövőben!

2017. június 5., hétfő




Egy kutatás kimutatta, hol lesz szó szerint pokoli az élet a felmelegedés hatására. Megdöbbentő adatok...

Egy új eredmény szerint akár 7, vagy ennél is több fokkal nőhet az átlagos hőmérséklet egyes nagy lélekszámú városokban a 21. század végére.

A Nature Climate Change folyóiratban megjelent publikáció szerint ez a forgatókönyv akkor következik be, ha az évszázad végéig továbbra is növekedik a légkörbe jutó üvegházhatású gázok mennyisége.

És ez nagy valószínűséggel így lesz, legalábbis a szakemberek szerint nemigen áll be változás az ügyben, ez pedig azt jelenti, hogy a helyzet egyre csak rosszabbodni fog.

Alapjaiban véve kellene a klímapolitikán, és a klímaváltozás elleni törekvéseken változtatni, és mozgósítani az összes tudásunkat, mind technológia, mind kutatás terén, hogy az elejét tudjuk venni a klímakatasztrófának.

Ha ugyanis 7, vagy ennél több fokot nő a hőmérséklet ezekben a városokban, akkor az óriási egészségügyi kockázatot jelent.

Egyesek szerint pedig gyakorlatilag elnéptelenedhetnek ezek a városok, metropoliszok, mivel annyira meleg lesz, hogy rengetegen meghalnak az extrém hőmérséklet következtében.

A rengeteg beton és fémfelület, no és az üvegfelületek miden gyűjtik, és magukban tartják a hőt, mintegy melegítve a városokat. Ezért már napjainkban is 3-4 fokkal melegebb van a legtöbb nagyvárosban.

A kutatás szerint a legnépesebb városokban 7 vagy több fokkal lehet majd melegebb. Ebből majdnem öt fok növekedés a globális felmelegedés hatására következik be 2100-ra.

A világ legnépesebb városaiban ez bizonyosan be fog következni néhány évtizeden belül. Ez azt jelenti, hogy 7, de akár 10 fokkal is melegebb lehet az átlag hőmérséklet.

Azt is tudni lehet, hogy mennyibe kerül majd ez a városoknak, és sajnos nem is kevésbe.

Egy középmezőnyben elhelyezkedő nagyváros 2050-re éves GDP-jének 1,4-1,7 százalékát veszíti majd el, a század végére pedig 2,3 és 5,6 százalék között lehet a veszteség.

Ez ellen csak egy átfogó, alapos és rendkívül zöld szemléletű klímatervvel lehetne harcolni, amire még mindig nem áll készen, teljes egységben az emberiség, ez jelenti a probléma és a veszély fő forrását.

Vajon idő előtt rájön majd az emberiség, hogy komoly problémával állunk szemben, ami mindenkit fenyeget?

OSZD MEG másokkal is!

globális felmelegedés globális klímaváltozás tudomány szárazság kataklizma


Megtekintések száma: 294051





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet