Ezeket nem mondják el a tejgyártásról, mert soha nem innál többé bolti tejet!

2017. augusztus 9., szerda




Érdemes tisztázni, hogy az itt olvasható dolgok FŐLEG a bolti, pasztőrözésen átesett tejre vonatkoznak, azaz a nagyüzemi tej "gyártásra". A házi tej valami egészen más dolog, nem említhető egy lapon a kettő dolog.

A tej előállítása mocskos tejüzemekben megy végbe, maga a tej pedig tele van vérrel, gennyel, fekáliával, rovarirtószerekkel (az állat takarmányából), valamint antibiotikum-származékkal, mellyel a teheneket oltják be.

Minden vegyi anyag és káros molekula bele kerül bizonyos mértékben a tejbe, ha más nem, származékok szintjén.

Hihetetlen nagy átverés zajlik a tejtermékek kapcsán, és míg az emberek azt sugallják, hogy a tejtermékek zöldellő legelők melletti farmokon készülnek, addig a valóság az, hogy óriási, rideg és koszos gyárakban, fertőzésektől minden nap sterilizált brancsokban hozzák létre.

Köze sincs a valósághoz a két dolognak, egyáltalán nem találkozik a két kialakult kép.

Ezzel a tejipar csak megpróbálja magát eladni, egy emberibb képét mutatni. Ki venne tejet, ha tudná, hogy a tőgyüknél gyakran gépek által véresre fejt tehetnek tejét isszák?

Vagy ha azt tudnák az emberek, hogy az állatokat szó szerint kínozzák, és amikor már nincs szükség a tejükre, mert nem termelnek már az előírt kvóta szerint, egyszerűen leölik őket egy vágóhídon. Ez a "hála" az egész életi munkájukért.

A szívógépek pedig sokszor annyira fájdalmasan csapolják le őket, kiszívva belőlük minden csepp tejet, hogy vér szivárog a tőgyeiken keresztül. Erre a brutalitásra már sokszor felhívták a figyelmet, azonban soha nem volt előrelépés az ügyben. A tejipar túlságosan gazdag és rengeteg médiát vásárolt meg.

Sőt, tanulmányokat, híreket tudott meghamisíttatni a megfelelő kapcsolatok lévén.

Embertelen körülmények között megy a tejtermelés. A kis borjakkal sem bánnak máshogy. Hamar elválasztják őket egymástól, anyjuk pedig hetekig keservesen sír utánuk. A kis nőstényeket elkülönítik, hogy belőlük is tejet adó tehén legyen, míg a hímeket a vágóhídra küldik.

A Dr. Csont sztárja, Emily Deschanel is felszólalt már több reklámvideóban a tejipar színfalai mögött zajló állatkínzások ellen. Felhívását több millióan látták.

gyakorlatilag ipari állatkínzás zajlik. Erről mindenki tud, aki akar tudni, de aki félrenéz, annak csak tessék. Elvégre amiről nem tudunk, az nincs is, igaz?

Mik azok az elemek, melyek általában megtalálhatók a pasztörizált tejben? A hagyományos tejelő tehenek a következőket kapják általánosságban véve:

  • Antibiotikumok
  • Rovarirtó szerek (DDT, dioxin, atrazin stb.) amit a tehén a takarmánnyal elfogyaszt a tejzsírban választódik ki és tovább adódik az emberbe.

A lista egész hosszú, de most nem élnénk a teljesség igényével, mert lehet, hogy kifordulna a gyomrod...

Az ipari állatkínzást megpróbálja a tejipar egyfajta modernizálás, korszerűsítés címén eladni nekünk. Hatalmas, sterilizált környezetet mutatnak, és azt, hogy az állatokat injekciózzák, hogy ne legyenek betegek. Csak éppen a véres vagy kompromittáló részeket hagyják ki a történetből.

"Vér, genny, baktériumok és ürülék – egy pohár tej, tiszta fej!"

Változás aligha fog beállni a dolgokban, előbb vagy utóbb azonban valaminek történnie kell majd, hogy a tejipar összeomoljon, és a jelenlegi formájában megszűnjön, vagy átalakuljon egy sokkal ember, és állat barátabb formába.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró tejipar élelmiszeripar


Megtekintések száma: 74053





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet