Ezeknek a vonalaknak a funkcióját és eredetét nem tudja megmagyarázni a mainstream régészet!

2023. április 8., szombat




A világ egyik legnagyobb rejtélyének számítanak a bolíviai Sajama-vonalak, melyeket vannak, akik az istenek alkotásának, míg mások a földönkívüliek nyomának vélnek, de akadnak olyanok is, akik szerint egy gigantikus anyahajó lenyomata.

Bolíviában a számtalan rejtélyek egyik legnagyobbikaként tartják számon a legendás Sajama-vonalakat.

Az ország nyugati régiójában található anomáliák évtizedek óta újra és újra zavarba ejtik a régészeket és kutatókat.

Egyenes vonalak, melyek hálószerűen összekapcsolódnak. Több ezer – majdnem tízezer – darab van belőlük, és eredetük mind máig ismeretlen.

Eleinte a Sajama vulkán mellett élő egyik ősi törzs alkotásának tulajdonították a vonalakat. A törzs közel 3000 éve élt a területen, és kölcsönös harmóniában éltek környezetükkel. 

Azonban arra vonatkozóan nincsenek történelmi feljegyzések, hogy a vonalakat ők alkották volna.

Ráadásul a műholdas vizsgálatok azt mutatták, hogy a vonalak mindegyike tökéletes egyenest alkot.

Néhány vonalnál ez még nem lenne meglepő, de nehezen hihető, hogy közel tízezer vonalat voltak képesek úgy megalkotni 3000 évvel ezelőtt, hogy azok mindegyike mértanilag tökéletes legyen.

Így maradt a nagy talány, ki alkotta a vonalakat, és miért? Ugyanis nemcsak a vonalak eredete nem ismert a tudomány számára, hanem azok funkciója sem.

sajama-vonalak-halozataA vonalak átlagosan 1-3 méter szélesek, és közel 18 kilométer hosszúra nyúlnak, sokszor egymásba kapcsolódnak, így a műholdas képeken olyan, mintha egyfajta kusza, de mégis rendezett hálózatot alkotnának.

Közel 7500 négyzetkilométeres területet fednek le, vagyis az anomália tizenötször nagyobb, mint a hírhedt Nazca-vonalak.

Éppen óriási méretei miatt nem volt lehetőség kutatására egészen addig, míg a műhold technika ezt komolyabban lehetővé nem tette. Éppen ezért, az utóbbi években a középpontba került a terület, és mindenki arra próbál rájönni, kinek a műve, és miért készült.

Sokan úgy gondolják, hogy mint a Nacza-vonalak esetében, itt is egy ősi földi leszállópályáról van szó. Egyfajta csomópont lehetett, amolyan ókori reptér az idegenek számára, akik hatalmas űrhajóikkal látogatták meg civilizációnkat.

A vonalak a le-és felszálló űrhajók és egyéb repülőszerkezetek hatására alakultak ki közel 3000 évvel ezelőtt.

[caption id="attachment_7648" align="aligncenter" width="740"]A vonalak - akárcsak a Nazca-vonalak esetében - ősi leszállópályák is lehetnek. A vonalak - akárcsak a Nazca-vonalak esetében - ősi leszállópályák is lehetnek.[/caption]

A vonalak jelenlegi kuszasága ellenére a kutatók úgy sejtik, hogy volt egyfajta hierarchia, vagy rendszer a vonalakban. Megvoltak a megfelelő sorrendek, az elsőbbrendűségek és az alá-fölérendeltségi viszonyok.

Az ősi leszállópálya elméletet erősíti az is, hogy a területen többször találtak már különböző fémeket, melyek 3000 évnél régebbiek.

Azt azonban nem sikerült ezekről a fémekről bebizonyítani, hogy mesterségesen keletkeztek-e, vagy geológiai folyamatok során.

Mások az istenek művének gondolják a vonalakat. Régen az istenek a Földre látogattak – nem zárható ki, hogy az istenek földönkívüli lények voltak – és ők maguk, az égből „égették” bele a felszínbe ezeket a hatalmas vonalakat, melyek egyfajta matematikai kódot tartalmaznak.

A matematikai kódot nem sikerült még megtalálni, ugyanakkor többen felfigyeltek bizonyos szabályszerűségekre a vonalak között.

Egyes vonalak között pontosan ugyanakkora távolságok vannak, minden negyedik vonal ugyanakkora, mint egy másik a hálózatban. Mindez véletlen lenne?

Akadnak olyan vadabb teóriák is, miszerint a vonalak a teremtéstörténet hiányzó fejezetét írják le kódolt formában, melyben Isten eredetére vonatkozó konkrét utalások vannak.

Létezik olyan elmélet is, miszerint a vonalak nem az évek során alakultak ki, hanem egyetlen ominózus eset után, amikoris egy óriási, közel 18 kilométeres anyahajó szállt le a területen.

Egy ekkora súlyú szerkezetet nagyon nehéz megtartani, és lábak helyett az űrhajó az aljával landolt a földön.

Így a vonalak sűrű hálózata nem más, mint egy gigantikus csillagközi űrhajó aljának lenyomata. Erre természetesen semmi bizonyíték, ennek ellenére rengetegen hisznek az elmélet valószínűségében.

A Sajama vonalak eredete, tehát továbbra is rejtély marad. Csak remélhetjük, hogy az elkövetkező években, évtizedekben majd rájönnek a kutatók, hogy hogyan is keletkeztek, és ha volt funkciójuk, mi célt szolgáltak.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek történelem idegen civilizáció


Megtekintések száma: 117875





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet