Ezekről a magyarországi helyekről úgy tartják, hogy egyfajta paranormális "átjárók"!

2017. október 20., péntek




Talán nem is sejtenéd, de egész különleges tájakkal is találkozhatunk a határon belül. Gyógyító energiák, kísértet járta kastélyok, minden, amit el tudsz képzelni. 

Biztos sokan gondolkodtak már el, mikor valamilyen kísértetkastélyról szóló dokumentumfilmet néztek, hogy vajon Magyarországon vannak-e különleges helyek. A válaszunk igen, több is, mint gondolnátok.

Dobogókő

Az ország közepén, a Pilisben található a hely, ami külföldön is híres, és nem véletlenül. Mondhatjuk úgyis, hogy a világ legérdekesebb helyéről beszélünk, ugyanis

Dobogókő a Föld szívcsakrája. Annak idején a Dalai Láma nyilvánította annak, és azóta is rengeteg látogató érkezik hazánkba, hogy tapasztalhassák a pozitív energiákat.

És hogy miért nevezik ilyen furcsán a helyet? Azért, mivel úgy vélik, itt dobog a Föld szíve. Egyesek szerint, aki elég ideig marad csendben, és nagyon fülel, az meghallhatja a tompa hangot.

Főleg a Rám-hegyen hallhatóak a bolygó szívdobbanásai.

A hely közismert a pozitív hatásairól, így aki gyógyulni akar, és hisz a spirituális energiák gyógyító erejében, az mindenképp látogasson el ide!

Bükkszentkereszt

Újabb gyógyító erejű helyről lesz szó, mégpedig Bükkszentkeresztről. Ez az ország egyik legmagasabb pontja, Miskolctól néhány kilométerre fekszik. Nem az elhelyezkedése, sokkal inkább a története miatt mondható különlegesnek.

Úgy tartják, miután Jézust keresztre feszítették, Mária fájdalmában útnak indult, és egyedül járta a világot. Mikor elért a bükkszentkereszti erdőbe, egy kövön pihent meg.

Az állítólagos kő a nő energiáitól megpuhult, és felvette Mária alakját. A mai napig látható az ülésnyom a kőben. A helyiek rájöttek, hogyha valaki Mária helyére ül, akkor szinte szempillantás alatt kigyógyul a betegségéből. 

boldogasszony-kove

A csodatévő kőnek hamar híre ment, és rengeteg beteg keresi fel naponta a csodakövet, hogy gyógyulást várva a szent helyre ülhessenek.

Boszorkány(fél)sziget – Szeged

Párszáz évvel ezelőtt nem nézték jó szemmel, ha valaki gyógyfüvekkel és természetes megoldásokkal igyekezett gyógyítani.

boszorkanysziget-szeged

Az ilyen embereket boszorkánynak kiáltották ki, és előszeretettel égették meg őket, ha árvíz vagy valamilyen más katasztrófa sújtotta a községet. Szegeden található a Tisza mentén egy félsziget, amit Boszorkányszigetnek hívnak.

Az 1700-as évek végén a legendák szerint 14 embert gyanúsítottak boszorkánysággal, majd végeztek ki.

boszorkanyuldozes

Sokan úgy tartják, a nyughatatlan lelkű áldozatok szellemei a mai napig ott kísértenek a fák közt. Állítólag a mai napig hallani különös, megmagyarázhatatlan zajokat, valamint sokakat megrémítettek már a vérfagyasztó sikolyok, amik forrását nem sikerült azonosítani.

Ó-Ebergényi kastély

Szombathelytől néhány kilométerre, egy csodás őspark közepén található a barokk stílusú építmény. A kastélyt az 1790-es években építették, azóta pedig több család is lakta. Mára már kastélyszállóként üzemel, számtalan esküvőt és rendezvényt szerveznek itt. Nem a festői táj azonban, ami több látogatót is odavonz

A kastély történetében ugyanis nem egy paranormális eseményről számoltak be. Az egész néhány éve kezdődött, mikor az egyik látogató ismeretlen, áttetsző arcot fedezett fel a fotóin.

Azóta a dolgozók és a látogatók is észlelnek furcsa zajokat. Leginkább lépteket és sikolyokat hallanak az éjszaka, ám azt sosem látták, akitől a hang származott.

A templom története majd 400 évvel ezelőttre nyúlik vissza. 1686-ban kezdődtek a paranormális események, mikor is a templomban lévő Mária festmény egyszer csak könnyezni kezdett.

mariapocs-templom

A kép majdnem egy hónapig ontotta a könnyeket, mire az akkori király, I. Lipót Bécsbe szállíttatta a remekművet, hogy tanulmányozhassák a csodát
Különös, ám a furcsa esemény nem ismétlődött meg a királyi udvarban. Hogy pótolják a hiányt, készítettek egy másolatot a festményről, amit kiállítottak az eredeti helyére.
Csodával határos módon a festmény újra könnyezni kezdett 1715-ben.

vert-konnyezo-szuz-maria-festmenyNapokkal később is megismétlődött az esemény, ám a királyi udvarban lévő festménnyel nem történt semmi. Az utolsó könnyezést az 1900-as évek elejére jegyezték, azóta nem történt meg újból a csoda. Érdekes mód azonban több médium is meglátogatta a helyet, akik azt mondták, maga a templom bír különleges energiákkal, nem pedig a festmények.

Láthatjátok, hogy az igazán különleges helyekben nem csak más országok bővelkednek. Ám a legrémisztőbb kísértettanyák még hátra vannak!

paranormál magyarország hely


Megtekintések száma: 216635





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet