Ezért arany a fokhagyma a test számára!

2018. szeptember 23., vasárnap




Ezért kellene mindenkinek fogyasztania!

Természetes antibiotikumként is emlegetik, hiszen olyan erős hatása van, hogy üres gyomorra fogyasztva nagyon sok betegségre jelenthet gyógyírt. Erősíti a szervezetet, és semmilyen mellékhatással nem rendelkezik.

A fokhagymával kapcsolatos vizsgálatokban felmerült a kérdés, hogy miért hatékonyabb, ha éhgyomorra fogyasztjuk.

A baktériumok reggel sokkal gyengébbek, ezért nem tudják megvédeni magukat a fokhagyma “támadása” ellen.

“A fokhagyma kénvegyületeket tartalmaz, melyek közül az allicin a legaktívabb. Ha rendszeresen beiktatjuk az étrendünkbe: csökkenti a vérnyomást, a rossz koleszterinszintet, antimikrobális hatása van, erősíti az immunrendszert, megakadályozza a meghűlést”-mondják a szakértők.

A fokhagyma serkenti az emésztést, és mivel elősegíti az expektorációt, bizonyos szintig a dohányzás negatív hatását is csökkenti.

A legerősebb természetes méregtelenítőként tartják számon, megszabadít a férgektől, parazitáktól, segítségével olyan betegségek is megelőzhetőek, mint pl. a tífusz, depresszió, cukorbetegség, és bizonyos rákfajták.

Természetesen a fokhagyma nyersen a legegészségesebb, de ha nem szeretjük erőteljes szaga miatt, akkor por, vagy kapszula formájában is fogyaszthatjuk.

A táplálkozásszakértők szerint a legjobban úgy tudnak aktiválódni a tápanyagok belőle, ha összezúzva fogyasztjuk. A kellemetlen szagát csökkenthetjük némileg azzal, ha a belső csíra részét kivesszük fogyasztás előtt, vagy pedig fogyasztás előtt 10-15 percig sütjük alufóliába csomagolva.

Ezt a keveréket készítsük el, és fogyasszuk annak érdekében, hogy megfelelő legyen a keringésünk!

Tegyünk 400 gramm fokhagymát egy edénybe, majd öntsünk rá fél liter almabort. 15 napig szobahőmérsékleten, világos helyen hagyjuk állni, minden nap rázzuk fel.

Ezután szűrjük le, és naponta kétszer 20-20 cseppet vegyünk be belőle egy kevés vízben feloldva.

OSZD MEG másokkal is!

Forrás: Tudásfája.com

egészség életmód természetes remediák


Megtekintések száma: 34970





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet