Ezért kellene az eutanáziát mindenhol engedélyezni: a súlyos beteg házaspár, csókkal búcsúzott egymástól, mielőtt meghaltak!

2017. augusztus 15., kedd




Az elmúlt évtizedekben világszerte előtérbe kerültek az élet befejezésével kapcsolatos dilemmák. A modern orvostudomány segítségével a betegek haldoklása akár évekig is meghosszabbítható.

Ez azonban nem minden esetben jó a betegnek, sőt, a hozzátartozóknak évekig tartó lelki őrlődés, mely iszonyatos károkat okoz a kapcsolatokban.

Emellett a halálról másként gondolkodunk ma, mint régen: sokan nem tartják kötelességüknek elviselni a haldoklással járó szenvedéseket. Az eutanázia ennek ellenére nem mindenhol engedélyezett törvényileg, sajnos hazánkban sem.

Az alábbi történet után talán te is elgondolkodsz, hogy van-e szükség rá.

Nic és Trees Elderhorst mindketten 91 évesen döntötték el, hogy súlyos betegségük miatt mindketten úgy szeretnének elbúcsúzni egymástól és a világtól, ahogyan az egy emberhez méltó.

Az eutanázia intézményét választották, majd 65 együtt töltött év után még adtak egy utolsó csókot egymásnak, és öröklétre szenderültek.

Mag az eutanázia Didan városában történt még június negyedikén. Nyomós okuk volt erre az egészre, mivel Nic 2012-ben sztrókot kapott, és folyamatos fájdalmai voltak az elmúlt években, mialatt felesége állapota is romlott. Nála demenciát állapítottak meg.

Így, mivel nem tudta volna gondját viselni a férjének, idővel mindketten idősek otthonába kerültek volna, de valószínűbb, hogy az egyikük hamarabb elment volna.

A hatályos holland jogszabályok szerint az eutanázia csak szigorú feltételek mellett legális az országban.

A betegeknek bizonyítaniuk kell, hogy reménytelenül és elviselhetetlenül szenvednek. Ezzel a közös eutanáziával teljesült szülei utolsó, egyben legszebb kívánsága.

Korábban példátlan volt a történelemben, hogy egy pár mindkét tagja együtt vállalkozzon erre. Nyugodjanak békében, és reméljük, megtalálják egymást odaát.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes szomorú megható eutanázia


Megtekintések száma: 133732





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet