Ezért ne mobilozz olyan sűrűn!

2017. március 13., hétfő




Megdöbbentően káros hatásaira derült fény a mobiltelefonoknak.

Áttörés! Évtizedekig titkolták, hogy a mobiltelefonok veszélyesek. Tagadták minden létező fórumon. Most sikerült tudományosan bizonyítani és ez még csak a kezdet.

Ha a belső szerveidre hat, szerinted az agyad biztonságban van? Leírtuk mit tegyél, hogy elkerüld a bajt!

Mielőtt bárki hitetlenkedni kezdene, a következő egy MTI-hír. Persze sehol sem lett címlap belőle és igyekeznek ezt is eltussolni, elhazudni a multik emberei, de nektek TUDNOTOK KELL ezt!

"Haifa, 2016. február 3., szerda (MTI) - A mobiltelefonok sugárzása károsíthatja a férfiak nemzőképességét aki naponta egy óránál többet beszél a készüléken, annál kétszeresére nőhet a spermaszám terméketlenséggel fenyegető csökkenésének a kockázata - állapították meg izraeli kutatók.

Az összefüggést a haifai Carmel egészségügyi központ és a haifai Műszaki Egyetem kutatói vizsgálták, eredményeiket a Reproductive BioMedicine online szaklapban tették közzé - adta hírül a The Times of Israel hírportál.

A nyugati országokban élő férfiak spermájának minősége folyamatosan romlik, jelenleg a becslések szerint a párok termékenységi gondjai negyven százalékban írhatók a rossz spermaminőség számlájára.

Az Ariel Zilberlicht vezette kutatócsoport a mobilhasználat és a spermaminőség közötti összefüggést vizsgálta. Eredményeik alapján azoknál, akik az ágyéktól fél méteren belül hordták telefonjukat, olyan szintre csökkenhetett a spermiumszám, ami már meddőséghez vezethet.

A telefonjukat egész nap a nadrágzsebükben hordó férfiak 47 százalékánál a spermiumok koncentrációja olyan alacsony volt, amilyen a férfi lakosságnak csak 11 százalékánál fordul elő.

Azok esetében, akik naponta több mint egy órát beszéltek a készüléken vagy akkor telefonáltak, amikor a mobil éppen töltőn volt, kétszeresére nőtt az alacsony spermiumszám kockázata - állapította meg a tanulmány.

"Az eredmények fényében azt javasoljuk,

- csökkentsék a hívások időtartamát,

- ne aludjanak a telefon közelében,

- kerüljék a beszélgetést az éppen töltődő készüléken,

- a töltés idejére kapcsolják inkább ki,

- amikor csak lehet, használják a fejhallgatót"

- mondta a kutatás vezetője egy tévéadásban.

A kutatók szerint nagyobb létszámú vizsgálatokra lenne szükség, hogy a mobiltelefonok sugárzása és a férfiak terméketlensége közötti összefüggést egyértelműen bizonyíthassák."

Miért ISZONYATOSAN FONTOS ez a hír? Mert ha a zsebben hordott telefon hat a 15-40 centire lévő belső szervekre, akkor vajon HOGYAN HA AZ AGYRA beszéletés közben??? Persze a mobil-gyártók mindent cáfolnak...

További tippek (a fentiek mellett), hogy miként előzd meg a bajt, de legalábbis csökkentsd a kockázatát:

Ha lehet, vegyél alacsony sugárzású telefont

Ez a SAR-érték, amit előszeretettel felejtenek el feltüntetni vagy csak kisbetűbe írják. (A fajlagos elnyelési tényező, röviden SAR (Specific Absorption Rate), azt jelzi, hogy mennyi rádiófrekvenciás energiát nyel el mobiltelefon-használat közben.) Itt tudod ellenőrizni rengeteg mobil sugárzási értékeit. Minél kisebb, annál jobb!

Tartsd távol a testedtől tárcsázáskor

A SAR-érték másik "vicces" pontja, hogy változik a hívás közben (a maximumot adják meg a táblázatokban). A kapcsolat felépítésekor (amikor a telefonod azt írja "tárcsázás", de még nem csöng ki) sokszoros terhelést ad a híváshoz képest. Ezért ha hívást indítasz, mindig várd meg az első kicsengést a telefonnal a kezedben!

Használj kihangosítót

Autóvezetés közben egyébként is kötelező, de otthon sem feltétlen muszáj a füleden tartott telefonnal beszélni. Tedd le magad elé és kapcsold be a kihangosítót. Így a telefon sugárzása teljesen veszélytelen lesz rád.

Használj headsetet

Szintén egy megoldás arra, hogy távol tartsd a testedtől magát a telefont. Annyival rosszabb, mint a kihangosító, hogy maga a kábel is vezető anyagból készült (értelemszerűen), így megoszlanak a vélemények, hogy mennyire hatásos.

Ne a zsebedben hordd!

Tedd a táskádba. Tedd ki az asztalra, amikor csak tudod. Minél kevesebbet van melletted, annál jobb!

Egy barátom, aki a telefon-iparban dolgozott, már tíz éve is figyelmeztetett, hogy ne hordjam a zsebemben a készüléket, mert bár az a HIVATALOS, hogy nem ártalmas, hatása lehet a termékenységre.

Forrás: Tudnodkell.info

egészség feltáró eltitkolt tények egészség megelőzés


Megtekintések száma: 46010





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet