EZÉRT olyan egészséges és hosszú életű a rejtélyes tsimane törzs minden tagja!

2017. szeptember 9., szombat




Egy tanulmány szerint nincs érszűkületük, és a magas vérnyomás sem ismert jelenség náluk. Szervezetük pedig jóval lassabban öregszik, mint másoké.

Valahol Bolívia őserdeiben a Maniqui folyó mentén él egy olyan elszigetelt törzs, melynek tagjai nagyon rég találkozták már a modern emberiséggel.

Ugyanis nem nagyon tartották egyetlen népcsoporttal sem a kapcsolatot, és nem voltak kíváncsiak a modern életvitelre, és annak áldásos "előnyeire" sem.

Megmaradtak maguknak, és továbbra is elszigetelten éltek, hosszú évszázadokon át, összhangban a természettel és a környezetükkel. A táplálkozásuk is egyedülálló a maga nemében, de amivel végül felhívták magukra a figyelmet, az hihetetlenül jó kondíciójuk volt.

Ugyanis náluk nincs egyetlen olyan ember sem, aki magas vérnyomással küzdene, noha már idős, és az érszűkületről nem tudnak semmit.

Persze mondhatnák sokan, hogy ez az alacsony népsűrűség miatt van, és hogy alapvetően szűk a populáció, ugyanis alig vannak 6 ezren. 

Azonban generációkra visszavezetve se találtak olyan törzstagokat, akik valamilyen modernkori betegségekben szenvedtek volna.

Mindemellett kóros soványság sincs, így a tsimane törzs tagjainak testtömeg indexe átlagosan 24, ami a jelenlegi orvosi fogalmak szerint Európában vagy az Egyesült Államokban is ideális testsúlyt jelent.

Egy nemrég végzett vizsgálat megdöbbentő eredményre jutott: a laboratóriumi mérések tanúsága szerint, a bennszülettek vérében igen magas volt annak a fehérjének a szintje, ami lassú gyulladást jelez, ez pedig érelmeszesedéses folyamatra utal.

Sem a fiatalokban, sem az idősekben nem találtak érszűkületet, vagy erre utaló korai jeleket. Makkegészségesek voltak, és átlagon felüli életkorral és egészségügyi állapottal rendelkeztek.

Egyes mérések szerint a tsimane törzs tagjai a világ legegészségesebb népcsoportjába tartozó emberek.

A 70 évesnél idősebb tagok között ugyan elő-előfordult emelkedett vérnyomás, ám ez nem jelentett magas vérnyomást.

Ráadásul az emelkedett vérnyomás két-háromszor annyi emberre jellemző a modern társadalmakban. Sokan úgy hiszik, hogy a tsimane törzs megfejthette az örök élet titkát.

Ugyanis jóval később halnak meg, és boldog teljes életet élnek, mindezt úgy, hogy nem nélkülöznek, és soha sincs semmi bajuk, nem tizedelik őket betegségek, sem meghűlés, vagy egyéb kórságok. A testük nagymértékben ellenáll mindenféle veszélyes baktériumnak, mivel soha nem használtak antibiotikumokat.

A mai modern ember társadalmából kiveszett a természetes anyagok megbecsülése és fogyasztása. Már csak az számít, hogy valami eltartható legyen, és mértéktelenül tudjunk fogyasztani, egészségünket nem kímélve.

Pedig lenne mit tanulnunk a tsimane törzs tagjaitól, például azt, hogy a kevesebb néha több, és hogy érdemes jóban lenni a természettel, ha hosszú és gondmentes életet akarunk magunknak.

egészség életmód örök élet feltáró természetes remediák


Megtekintések száma: 42499





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet