EZÉRT találkozunk ugyanazokkal a lelkekkel minden újjászületésünk során

2022. július 10., vasárnap
A válasz, amit sokan kersnek az életük során...

Az életutaink sokszor keresztezik másokét. A szüleinktől a gyermekeinkig, a testvérektől a partnereinkig. A karmikus tanítások szerint mindig ugyanazokkal a lelkekkel találkozunk, csak különböző megjelenésben és különböző szerepekben.

LELKIPATIKAMiért találkozunk ugyanazokkal a lelkekkel minden újjászületésünk során?

Az életutaink sokszor keresztezik másokét. A szüleinktől a gyermekeinkig, a testvérektől a partnereinkig. A karmikus tanítások szerint mindig ugyanazokkal a lelkekkel találkozunk, csak különböző megjelenésben és különböző szerepekben.

A lélek azért megy keresztül a fizikai megtestesülés ezen ciklusán, mert valamilyen adóssággal vagy kötelezettséggel rendelkezik, vagyis nem teljesen szabad. Másokkal való interakción keresztül van lehetőségünk megszabadulni a karma bilincseitől. A karma azoknak a cselekedeteknek az eredménye, amelyeket a szeretet hiánya miatt teszünk. 

A szeretet hiánya miatt ugyanis tudatosan vagy tudattalanul bántunk másokat, vagy ők bántanak bennünket. Most ebben a karmában vagyunk, és fel kell oldanunk az összes ilyen kölcsönt.

A karmikus feljegyzések az Akasha krónikában (ez a világegyetem emlékezete) tárolódnak, amelyek nem állnak tudatos elménk rendelkezésére, de megtanulhatjuk az érzéseink és érzelmeink által, amelyeket mások alakítanak ki bennünk. Ha valaki beteljesíti célját, távozik az életünkből. Egyesek a közelében kellemetlenül érezhetjük magunkat, így akár megkönnyebbülés is lehet megszabadulni tőlük.

Nem szabad azonban figyelmen kívül hagyni ezeket az érzelmeket és jelenlétüket saját magunkban. Az elnyomott negatív tapasztalatokból származó szennyeződés, valamint a félelem és fájdalom nemkívánatos érzelmi állapotai lelkünk mélyén megtapadnak. Az emberek, akikkel életünk során találkozunk, értékes dolgokat tanítanak és segítenek megszabadulni a negatív dolgoktól, amelyekhez kapcsolódunk.

Általában a vonzás egy másik tudatalatti szintről származik, ahol a tudatalatti karmikus felvételek találhatók. Karmikus adataink és a másik ember karmikus adatai „felismerik” a karma törlésének alapvető elemeit, így meghatározzák a kapcsolat létesítését. A kapcsolatokban nem akkor fejlődünk, ha büszkélkedünk a legjobb tulajdonságainkkal, hanem konfliktusok által. Bizony, a konfliktusok aranyat érnek. 

Amikor először féltékenyek leszünk, meg kell kérdeznünk magunktól: „Miért van ez az érzésem? Mi van bennem?” Ne nyomd el ezt az érzést semmiképpen!

Dolgoznunk kell az adósságunk letörlesztésén, ami segít megtalálni a helyünket a világban. Ezek az adósságok a személyiségünk gyengeségei. Lehet, hogy gyermekkorunkban kirekesztettük őket, és ez az elutasítás még jobban hozzákötött bennünket az ilyen érzelmekhez.

Idővel tehát személyiségünknek egy bizonyos érzelmi élményt meg kell, hogy éljen, legyen az félelem, fájdalom, gyűlölet, féltékenység. Rákényszerítjük a stabilitással kapcsolatos elképzelésünket egy párkapcsolatra, de ha a partner viselkedése eltér az elképzeltektől, és ha képtelenek vagyunk megérteni párunk érzelmeinek valamelyikét, akkor a félelem könnyen hatalmába keríthet bennünket.

Gyakran nem jól értjük ezt, mert azt hisszük partnerünk meg akar sérteni. Van egy karmikus dolog ezen érzelmek megélésében. Kapcsolatba lépünk egy olyan emberrel, akiknek a távoli múltban ugyanazok az érzéseik volt velünk szemben.

A karma elképzelése nem az, hogy szenvedj, hanem az, hogy egyesítsen téged a feltétel nélküli szeretettel és a szellemi integritással. Tanulj meg szeretetből cselekedni - mert a partnereddel egyek vagytok.

Ők tőlünk egy elszakadt részünk, és mindannyian leszakadt darabok vagyunk ebből a nagyszerű egységből. Ugyanakkor a csepp (én) és az óceán (mindenki) is vagyok, mert minden kis cseppben van egy óceán. És mindaddig, amíg a kapcsolatok ezt a szintet nem érik el, az emberek folytatják az újjászületés ciklusait különböző életekben és szerepekben.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 472792

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet