Ezért ül nyakig adósságban a fél világ és a legnagyobb nemzetek!

2018. október 2., kedd




Patrick S. J. Carmack leleplezte a pénzvilág színfalak mögötti gépezetét...

Mi folyik Amerikában manapság? Miért ülünk nyakig adósságban? Miért nem képesek a politikusok irányításuk alá vonni az eladósodást? Miért kénytelen dolgozni oly sok ember - gyakran mindkét szülő - alacsony fizetésű, további fejlődést kizáró munkahelyeken, és mégis kijönni kevesebből?

Mi az amerikai gazdaság és életvitel jövője?

Miért állítja a kormány, hogy alacsony az infláció, miközben fizetésünk vásárlóereje aggasztó mértékben csökken? Mindössze egy generációval ezelőtt egy vekni kenyér csupán 25 cent volt, és 1995 dollárért új autót lehetett kapni.

Az amerikai történelem során végig azon folyt a harc, hogy ki szerzi meg a pénz kibocsátásának jogát. Háborúkat gerjesztettek, válságokat szítottak csak hogy megszerezzék. Az első világháborút követően mégsem említik ezt a hadakozást az újságokban, vagy a történelemkönyvekben. 

Mért? Mert az első világháborúig az aranyművesek vagyonukat bevetve megkaparintották az irányítást a legtöbb amerikai nemzeti sajtóorgánum felett. 1764 óta valójában nyolcszor került a pénzkibocsátás joga egyik kézből a másikba az amerikai Kongresszus, és a „pénzváltók" között. Ez a tény három generáción át mégis rejtve maradt a nyilvánosság előtt."

A "The Money Masters" dokumentumfilmet 1996-ban készítette Patrick S. J. Carmack ügyvéd. 

A film a pénz, az adósság és az adók koncepcióját tárgyalja, föltárja ezek valós történelmét a bibiliai idõktõl napjainkig. Felöleli a RÉSZLEGES-TARTALÉKON ALAPULÓ HITELEZÉS (Fractional-reserve banking) eredetét, a központi bankok rendszerét, a monetáris politikát, a kötvénypiacokat, és a "Federal Reserve System" rendszerének valódi mûködését az Egyesült Államokban. Rendezõje és narrátora William T. Still.

Pár szóban nehéz beszélni arról, hogy tulajdonképpen mi is a központi forrása az országok gazdasági válságainak. Talán ez a közel 3 és fél órányira sikeredett videó sokakat hozzásegíthet a tisztánlátáshoz. 

Az igazi hatalom azok kezében van akik mesterségesen a pénz értékét állítják be. A köztudatba jól bepréselt demagógia szerint, bármely országról is legyen szó, ez az adott hatalmon levő „demokratikus" úton megválasztott kormány feladata. 

Érdemes végig gondolni egy -- két tényt! Minden országban működik már a jegybank. Na jó nem minden országban, ahol még nincs ott viszont épp háború zajlik . . . 

Az Egyesült Államokban a Jegybank szerepét a FED azaz Federal Reserve látja el. Tulajdonképpen nem is állami szektorban van, hanem privát kezekben. Érdemes végig nézni ezt a videóanyagot, a hossza ellenére is. 

A történelem során volt egy -- két híresebb személyiség aki politikai úton megpróbált mindent megtenni azért, hogy a FED visszakerülhessen állami kézbe. Ezek a személyek meghaltak. Ilyen személy volt pl. John F. Kennedy is az Egyesült Államok 35. elnöke. Meggyilkolták . . . 

Aki a Pénz Mesterei filmet végig nézi annak teljesen más lesz ezután a szemlélete az Őt körülvevő világról.

OSZD MEG másokkal is!


Megtekintések száma: 10070





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet