Ezrével engedte be az illegális menekülteket: most felmentették! Ilyen az európai kettős mérce?

2018. június 16., szombat




A német menekültügyi hatóság valóságos hazaárulást követett el anyagi haszonért, szisztematikusan.

Felmentették a német szövetségi bevándorlási és menekültügyi hivatal (BAMF) vezetőjét a hatóság brémai kirendeltségénél történt visszaélések miatt.

A szövetségi belügyminisztérium egy szóvivője péntek este a Der Spiegel című hírmagazin értesülését megerősítve elmondta, hogy a tárca vezetője, Horst Seehofer szerdán tájékoztatta döntéséről Jutta Cordt BAMF-elnököt. 

Új vezető kinevezéséről később döntenek.

A szóvivő hírportálok beszámolói szerint felidézte, hogy Horst Seehofer a brémai BAMF-kirendeltség körüli ügyek maradéktalan feltárását ígérte, és személyi változásokat sem zárt ki.

A brémai kirendeltségen a tartományi rangú város ügyészségének gyanúja szerint 2013 és 2016 között legkevesebb 1200 menedékkérő menedékjogi státuszhoz jutott, annak ellenére, hogy a jogszabályok alapján el kellett volna utasítani kérelmüket. 

Ezért eljárást indítottak a kirendeltség akkori, időközben felfüggesztett vezetője és több más személy ellen.

Az ügy áprilisban jutott nyilvánosságra, és a szövetségi parlament (Bundestag) belügyi bizottsága is vizsgálja. 

Horst Seehofer még májusban bejelentette, hogy a BAMF központja 4568 menedékjogi eljárás felülvizsgálatával ellenőrizte a brémai kirendeltség munkáját, és kimutatta, hogy két ügyvédi iroda közreműködésével szándékosan megszegtek jogszabályokat és belső szolgálati előírásokat.

Így súlyosan sérült a kirendeltség “integritásába és eljárásainak minőségébe vettet bizalom”, ezért a további belső vizsgálatok, a Szövetségi Számvevőszék által indított külső, független ellenőrzés és a brémai ügyészség nyomozásának lezárásáig felfüggesztik a menedékjogi kérelmek elbírálását.

Horst Seehofer hozzátette, hogy az eset tanulságaként kiegészítik a BAMF-nál tavaly bevezetett minőségellenőrzési rendszert, így ezentúl szúrópróbaszerűen felülvizsgálják a lezárt menedékjogi eljárások 10 százalékát, és automatikusan ellenőrzést indítanak minden kirendeltségnél, amelynél az elfogadott kérelmek aránya 10 százaléknál nagyobb mértékben eltér az országos átlagtól.

OSZD MEG másokkal is!

érdekes érdekesség európa politika menekültek


Megtekintések száma: 142014





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet