Ezt a rejtélyt nem árulja el a modern régészet a piramisokkal kapcsolatban: mindent a feje tetejére fordítana!

2021. március 25., csütörtök




Miért van az, hogy a világ nagy kultúrái, és civilizáció mind emeltek piramisokat? Miért ugyanolyanok ezek a piramisok, holott ezek a civilizációk nem is álltak kapcsolatban egymással?

Azzal bizonyára mindenki tisztában van, hogy a világ számos pontján fellelhetőek különféle piramisok, vagy piramisszerű építmények,

Többségünknek a piramisokról egyből Egyiptom jut eszébe a szóról, holott a világon vannak sokkal régebbi piramisok, amik felvetik a kérdést, hogy pontosan honnan is eredhetnek ezek a monumentális alkotások, kik készíthették el először.

Ezt azonban nehéz megfejteni, mivel a piramisok korában sincs teljes egyetértés.

Egyiptomban például a gízai nagy szfinxet és a környező piramisokat jelentősen aluldatálják, mivel az ottani régészet túlnyomó többsége muzulmán hitvallású. A piramisok kora valójában sokkal régebbi, mint amit jelenleg mondanak.

Ez azonban ellent mond a muzulmán vallásnak, és mivel a régészek muzulmánok, nem tagadhatják meg a hitüket, így gyakorlatilag hozzá alakították a történelmet.

Ennek a nagyon durva történelemferdítésnek a nyomai a szfinx esetében látszanak a legjobban.

A nagy szfinx lábánál ugyanis rengeteg olyan nyomot találtak, melyek egyértelműen vízmosás nyomai.

A gízai nagy szfinxen víz okozta sérülések láthatóak, melyek 3,6 méteren metszik a műemléket, ezt állapította meg később több független kutató is.

Vagyis a szfinx jóval régebbi, mint tudjuk. Mint ahogyan állítják nekünk.

A Korán kimondja, hogy a teremtés 6000 évvel ezelőtt indult meg, mint folyamat. Innen követketik, hogy a muzulmán régészek nem határozzák meg 6000 évnél régebbinek ezeket a piramisokat, hiszen azzal saját szent könyvüknek mondanának ellent, ami hatalmas bűn.

Az új becslések szerint a szfinx 10-15 ezer éves, az is lehetséges azonban, hogy ennél is jóval idősebb.

Szintúgy a piramisok, amik ráadásul világszerte azonos mintázatokat mutatnak. Vagyis ugyanarra az egységes sémára épültek, több-kevesebb eltéréssel.

Ez azt jelenti, hogy az egyes térben, de még időben is eltérő, soha kapcsolatban nem álló kultúrák valahogyan ugyanazt építették meg mindenhol.

Ezt a rendkívüli ellentmondást soha senkinek sem sikerült feloldani.

Nagyon sokan úgy sejtik, főleg a paleoasztronautika híve, hogy az ősi népek az égből kaphattak tudást a piramisokról, azok funkciójáról, és a megépítésükhöz szükséges ősi tudásról.

Ha megnézzük, hogyan néz ki egy maja piramis, vagy egy egyiptomi, látni fogjuk, hogy egy az egyben ugyanolyanok szinte, csak stílusbeli, esetleg némi szerkezeti különbségek fedezhetőek fel.

Ilyen egybeesés pedig kizárt, hogy a véletlen műve legyen olyan korokban, amikor még az információ nem terjedt túl kontinenseken.

Ez pedig ha csak feltételezés szintjén is, de valóban felvetheti azt, hogy valami egységes, globális jelenségnek voltak ezek a népek tanúi, melyek hatására ezeket a piramisokat, mint építményeket leképezték…

OSZD MEG másokkal is!

rejtély rejtélyek ősi idegenek egyiptom előző emberiség piramisok ősi technológia


Megtekintések száma: 266480





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet