Ezt a térképet az idegenek készíthették - állítják a régészek

2021. november 20., szombat
Olyan adatokat tartalmaz, és olyan pontos csillagászati ismereteket birtokolt az, aki készíthette, hogy komolyan felmerült a földönkívüli eredet.

1829-ben találtak rá Isztambulban a Topkapi palotában arra a különleges régészeti kincsre, mely mind a mai napig lázban tartja a tudósokat és a térképészeket.

A kartográfusok szerint ugyanis bárki készítette valójában, az olyan csillagászati ismeretek birtokában volt, melyekre csak a 19. század második felében tett szert az emberiség.

Felmerülhet a kérdés: honnan volt tisztában a térképen ábrázolt dolgokkal?

A térképet kormeghatározásos vizsgálatoknak vetették alá, melynek során kiderült a kora is. Eszerint 1513-ban készült. Eredetileg egy bizonyos Piri Reis török tengerészhez köthető a kartográfiailag érdekes dokumentum.

Piri Reis rengeteget utazott a tengeren, és sokmindent látott, mindent feljegyzett.

Nem csak maga készített térképeket, hanem másolt is, így az egyik legjobb, legprecízebb térképmásoló volt a maga korában. A rejtélyes térképet is több különböző térkép információi alapján alkotta meg.

A térkép különlegességéről még mindig nem meséltünk semmit: ezen a térképen többek között az Antarktisz eredeti kontinentális körvonalaival látszódik. Vagyis abban az állapotban, mikor még nem borította jégpáncél.

Ez azonban teljességgel lehetetlen, hiszen Piri Reis idejében az Antarktiszt már réges-régen jég borította, és sok ezer éve így volt már.

Ráadásul ez még nem minden, mert hihetetlen pontossággal tünteti fel a hosszúsági fokokat, noha ezeket maga Kolumbusz Kristóf sem tudta pontosan kiszámítani.

Az Antarktisz eredeti körvonalait nemrégiben modern technológiai eljárásokkal sikerült megállapítani. A legmegdöbbentőbb az volt, amikor a Piri Reis térkép mellé tették, és szinte tökéletes volt az egyezés.

Hogyan készítehette a térképet? Kitől szerezte meg azt a mérhetetlen tudást, mely ezt lehetővé tette? A szkeptikusok szerint nincs másról szó, mint arról, hogy a régi térképek másolása adta meg neki a kulcsot. Vagyis a Piri Reis térkép eredetije még a sarki jég elterjedése előtt készült.

Azonban abban az időben nem voltak nagy felfedezők, ráadásul a térképek elkészítéséhez nemcsak felfedezőkre volt szükség, hanem jól szervezett és hozzáértő technikusokra is. Hatalmas csoportnak kellett volna ezen dolgoznia, hogy ilyen részletes térképet készítsenek róla, erről pedig semmit sem tudunk a történelemnek abból a szakaszából.

És ha már pontosság: a hosszúsági fokok tökéletesen egyeznek, pedig ezt csak 200 éve tudjuk meghatározni.

A legbizarrabb elmélet szerint Piri Reis térképének eredetijéül olyan dokumentumok, és térképek szolgáltak, melyeket sok ezer, vagy akár sok millió évvel ezelőtt idegenek alkottak meg, vagy egy korábban élt másik civilizáció.

Hogy hová tűntek, nem tudni. Talán egy kataklizma során eltűntek a felszínről, vagy tovább álltak egy másik galaxisba.

Egy másik elmélet szerint az emberi történelem el lett hazudva, és valójában a történelem idősíkja tele van elhazudott évezredekkel.

Vagyis az emberi idővonal nagyon nem pontos. Bárhogyan is, a Piri Reis térképe sokatmondó lelet, aminek még nem sikerült megfejteni a titkát.

OSZD MEG másokkal is!

rejtély elveszett civilizáció rejtélyke ősi tudás ősi idgeenek


Megtekintések száma: 106192

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet