Ezt az 5 titkot rejtheti a titkos vatikáni levéltár

2017. március 24., péntek




A Vatikáni levéltár a világ egyik legjobban őrzött, legtitkosabb helye. De vajon mi az a titok, amit az egyház ennyire félt?

Léteznek titkok, melyek nem tartoznak az emberekre, csak az egyházra. És léteznek titkok, melyek romba is dönthetik az egyházat, és az egész vallási világot.

Összeszedtünk 5 olyan lehetséges titkot, amit a Vatikáni levéltár rejthet.

Eldugott időgép

Ugye emlékszünk még Ernetti atyára, arra a velencei szerzetesre, aki nem különben tudományokat is oktatott a helyi egyetemen, és nagyon is érdekelte a kvantumfizika? Állítólag ő készített egy időgépet, pontosabban egy olyan szerkezetet, melynek segítségével képes volt belelátni a múltba.

Ernetti többször is a nagyközönség előtt mutatta be a képet, és egy Görög operát is végignézhettek rajta az emberek, természetesen az adott időben, és egy ízben még Krisztus keresztre feszítését is látták az egyház beavatott papjai.

Állítólag azonban ott olyan dolgot láttak, ami megrengetheti az egyházat, ezért megijedve ettől, és hogy a technológia mennyire hátborzongató, szétszereltették az időgépet, és Ernetti halála után megsemmisítették a darabjait. Az eredeti tervrajzokat állítólag a Vatikán titkos levéltárában őrzik még ma is.

Titok Jézusról

Rengeteg titkot vélnek egyesek tudni Jézusról. Az egyik ilyen titok szerint halandó ember volt, és nem volt egy isteni lény. Egyes apokrif iratok szerint nem volt csodatévő, és minden által végrehajtott nagy tett mögött valamiféle trükk állt.

Mások azt beszélik, hogy a Vatikán levéltárában olyan dokumentumok vannak, melyek azt bizonyíthatják, hogy Jézus egy földönkívüli faj egy tagja volt, és a keresztre feszítést követően a mennybe ment fel a fajtársaihoz, majd egy hatalmas űrhajóval távozott a bolygóról.

Megint egy másik lehetséges titok szerint Jézus ma is él, pontosabban a vérvonala, ugyanis nem halt meg a kereszten, és Franciaországba menekült, majd ott újranősült. Eszerint az elmélet szerint a vatikáni levéltárban Krisztus vérvonalához tartozó nevek, családok, és a mai élő leszármazottak szerepelnek.

Az Antikrisztus eljövetelének napja

Sokan tudni vélik Nostradamus jóslataiból, hogy közel a vég napja, de senki sem tud konkrétumokkal szolgálni. Talán egy év múlva, talán 5, de az is lehet, hogy az évszázad végén érkezik meg a gonosz egy világvezető képében.

A titkos levéltárban lehetnek olyan feljegyzések, dokumentumok, melyek egyértelmű leírást adhatnak arról, hogy ki is lesz korunk Antikrisztusa, és a megjelenése után mikor hozzá el számunkra a véget.

Jézus eredete

Jézus eredetére vonatkozóan is sokféle pletyka kering internetszerte, melyek egy részét komoly szakemberek, és teológusok is osztják. Sokak szerint Jézus nem teljesen az volt, akinek látszott, és a születése körülményei is sok rejtély övezi.

Egyesek ebből arra következtetnek, hogy Jézus valójában törvénytelen gyermek volt, és Mária nem is szűzen szülte meg a kis Krisztust, hanem egyszerűen más volt az apa, és Mária titokban tartotta ezt a terhességet a végsőkig.

Egy másik elképzelés szerint Jézusnak volt egy ikertestvére is, és valójában ez az ikertestvér halt meg a kereszten. Mivel azonban később a másik Jézus megjelent a tanítványok előtt, az emberek elkezdték Isten fiának tartani, mivel bebizonyosodott, hogy nem halandó ember, hisz feltámadt a halálból.

Később ezt a momentumot nem említette a Biblia, és bár egyes apokrif iratokban szerepelt, szépen kigyomlálták a niceai zsinaton, hogy Jézus Isten fiának tűnjön inkább, mint egy egyszerű vallásalapítónak.

Törvénytelen ördögűzések

Sokak szerint a törvénytelen ördögűzések egész sorát rejtheti a Vatikáni levéltár, melyek arra szolgálnak bizonyítékul, hogy a középkorban, de még a 19. század elején is embertelen módon végezték az ördögűzéseket, és igen gyakran visszaéltek az ördögűzés intézményével.

Ez azt jelentette, hogy sokszor egészséges, mentálisan sem sérült tudósokat – akik az egyháznak ellentmondó dolgokat állítottak – zártak be, majd végeztek rajtuk kényszerített ördögűzéseket. Pszichotikumokkal tömték őket, kegyetlen kínzásoknak vetették alá őket, mire azok vagy belehaltak a magában az „ördögűzésbe”, vagy megőrültek.

rejtély rejtélyek vallás titok vatikán biblia eltitkolt tények egyház


Megtekintések száma: 129783





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet