EZT fogják tenni velünk a földönkívüliek, ha egyszer ránk találnak! Tudósok válaszolták meg a kérdést!

2017. november 19., vasárnap
Hátborzongató válaszlehetőségek születtek egy tudományos kutatás keretében.

A kérdés azóta megfogalmazódott az emberiség egészében, amióta felvetődött, hogy talán nem vagyunk egyedül a világegyetemben. A Földre látogató első idegen fajnak vajon milyenek lesznek a szándékai?

Milyen lenne a világunk, ha úgy döntenének, hogy együttműködnek velünk, és átadnak egy keveset a tudásukból, és hogyan élné túl az emberiség, ha ellenséges szándékkal érkeznének?

Idegen invázióról szóló filmekkel tele van a padlás. A legtöbb emberben éppen ezért benne van egyfajta idegenellenesség. Ez nem csak a bevándorlókkal szembeni ellenszenvben mutatkozik meg, hanem világszinten az emberek nagyobb hányada félne egy idegen fajtól, mely a Földre látogat.

Csak az emberek egyharmada üdvözölné a csillagok közül érkező látogatókat. Ez persze köszönhető a sok ufós filmnek, ahol marslakók, és egyéb lények rohanják le a bolygónkat, azonban evolúciós magyarázat is van rá: az emberiség mindig is félt az olyan ismeretlen fajoktól, amik veszélyeztethetik a létezését.

Ez egy túléléshez való kulcs volt az emberi evolúció során, és ez biztosította azt, hogy ne pusztuljunk ki.

Az idegenek érkezése

De mi történne, ha egy napon arra ébrednénk, hogy megérkeztek azok, akikről már régóta sejtettük, hogy léteznek: egy másik világ szülöttei?

Azonnal pánik törne ki az egész bolygón. Főleg azért, mert nagy lenne a bizonytalanság, mivel senki sem tudná, hogy mit akarnak tenni velünk az idegenek. Szándékaik ugyanis lehetnek ellenségesek is, ez esetben pedig megpecsételődik a Földünk sorsa.

Több kutató megjegyzi, hogy az idegenek érkezése aligha lesz váratlan, és komoly előjelei lesznek. Például, az űrhajóikat már érkezésük előtt észlelni fogjuk a Naprendszerben, vagy a műholdas felvételeken jelen lesznek mesterséges anyahajóik.

Talán csillagközi utazók lesznek, akik később továbbállnak

Ha az idegenek kellően intelligensek ahhoz, hogy tisztában legyenek egy másik civilizáció értékével, akkor nem gondolkodnának abban, hogy eltöröljenek minket a bolygóról.

Talán azért is, mert menedékért érkeztek a planétánkra, és nekünk az lesz a feladatunk, hogy egy rövid időre – több év, vagy több évtized – befogadjuk őket, míg feltöltik a hajóikat, és tovább állnak.

Az erőforrásainkért cserébe tudást kapnánk, műszaki, és technológiai ismereteket a kutatók és szakemberek szerint, de az is elképzelhető, hogy különféle anyagokat, melyeket még nem is ismerünk a Földön.

Kíváncsi felfedezők

Egy másik elmélet azt veti fel, hogy kíváncsi látogatók lesznek, egy kisebb hajóval fognak érkezni, néhány tucatnyian, vagy még annyian sem. Az emberiség is így fogja felfedezni a potenciálisan lakott bolygókat a jövőben.

A fő céljuk a sikeres kapcsolatfelvétel lesz, és az, hogy saját fajukat képviseljék az emberiséggel szemben. Valószínűleg ha méltónak találnak minket rá, egy valamilyen fajta együttműködést fognak felajánlani, és információval fognak szolgálni arról, hogy hol élnek.

Mások szerint soha nem fogják megmondani, honnan jöttek, mert nem fognak megbízni bennünk, és attól fognak tartani, hogy inváziós szándékaink vannak.

Egy kihalt faj tagjai lesznek

Egy másik teória szerint az idegenek jelentősen megfogyatkozva, egyfajta vészhelyzeti mentőkapszulában fognak földet érni bolygónkon. Már régóta sejtik, hogy sok civilizáció létezne, és fejlett lenne, de valamiért csak nem találjuk őket.

Erre az lehet a magyarázat, hogy az idegenek vagy kipusztították magukat, vagy valamilyen egész bolygót érintő kataklizma végzett velük. Ha elértek egy adott fejlettségi szintet, talán sikerült a bolygójukról néhány mentőkapszulát katapultálni, mielőtt minden odaveszett. Talán egy ilyen kapszula fog a Földön landolni, és ebben az esetben ki lesznek szolgáltatva az emberiségnek.

Feltehetőleg nem fognak tudni mit adni, de az emberi faj önzetlenül befogadná őket, cserébe azokért az információkért, amit a világmindenségről tudnak.

A bolygónk kell nekik

Ha rengeteg anyahajóval és űrhajóval állítanak be hozzánk, nagy a valószínűsége, hogy inváziós szándékaik vannak. Hiszen senki sem veszi az összes sátorfáját, és kezd el a csillagközi térben keringeni.

Ez esetben a lények először megpróbálnának békés úton megállapodni velünk egyes Földi területekről, amibe a Föld országai aligha fognak belemenni. A feszültségek miatt, és amiatt, hogy akár egy csillagközi háború robbanhat ki – amiben alulmaradnánk – végül megszületne a csillagközi bevándorlásról szóló „kvóta”, aminek értelmében befogadnának az idegeneket, örökké megváltoztatva ezzel világunkat.

Lerohannának minket

Léteznek olyan fajok, akik minden élőt kiirtanak. Legalábbis Stephen Hawking, és sok neves kutató is azon a nézőponton van, hogy az idegen fajok talán nem véletlen vannak annyira csendben, és bujkálnak más, fejlett, de vérszomjas fajok elől.

Ebben az esetben nem kerülne sor tárgyalásra. Az idegeneknek a bolygónk fog kelleni, és mindent bevetnek annak érdekében, hogy kiirtsanak minket.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány ufó ufók idegen földönkívüliek idegenek bizarr


Megtekintések száma: 82984

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet