„Ezt mégis hogy képzelik?” - Morvai az EP-ben migráns-ügyben, Juncker helyetteséhez

2018. március 24., szombat
Te is egyetértesz minden szavával?

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke nem mindig van olyan állapotban, hogy képes lenne részt venni az Európai Parlament ülésein.

Ilyenkor Frans Timmermans első alelnök helyettesíti.

Morvai Krisztina magyar EP képviselő bevezette, hogy Junckernek vagy Timmermansnak - illetve a jelenlévő európai uniós biztosnak - a félreértések elkerülése végett angolul kérdéseket tesz fel, és azokra kifejezetten választ kér.

A felvételen Morvai arra keresi a választ: hogyan képzeli az Európai Unió, hogy ha esetleg Magyarország be is fogadna migránsokat - ahogy azt az EU kötelezővé tenné -, hogyan tudnánk arra kényszeríteni őket, hogy másnap ne menjenek tovább, akaratuk szerint gazdagabb országokba?

Mindenki számára egyértelmű, hogy az Európába érkezők jó életre, gazdagságra vágynak, tehát kvóta ide vagy oda, a volt szocialista (kommunista) országok aligha lennének képesek - még ha akarnák is - a migránsokat határaik között tartani.

Mi az Európai Unió stratégiája erre a kérdésre? - vetette fel Morvai. Timmermans tévedésből rossz lemezt tett föl, ugyanis arról prédikált, hogy 1956-ban milyen rettenetes lett volna, hogy ha a magyarokat nem fogadják be a nyugati országok.

Ezt hatalmas tapsvihar kísérte bal oldalról.

Ugyanakkor a kérdés és a válasz semmilyen összefüggésben nem volt egymással. 

OSZD MEG másokkal is!

érdekes hihetetlen érdekesség európa politika morvai krisztina


Megtekintések száma: 31002

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet