Ezt mondta a Dalai Láma a társadalom tömeges agymosásáról! Elgondolkodtató...

2020. január 21., kedd




Keresetlen, őszinte szavak a modern társadalmunkról...

"Természetesen a háború és a nagy katonai szervezetek a világon az erőszak legnagyobb forrásai.

Függetlenül attól, hogy ezek célja védekező vagy támadó, ezen hatalmas és erőteljes szervezetek kizárólag azért léteznek, hogy embereket öljenek. Alaposan végig kell gondolnunk a háború valóságát.

A legtöbbünket arra kondicionáltak, hogy a katonai harcot izgalmasnak és elbűvölőnek tekintsük - lehetőséget kínálva az embereknek, hogy bizonyítsák hozzáértésüket és bátorságukat.

Mivel a hadseregek törvényesek, egyben úgy érezzük, hogy a háború is elfogadható; általában senki sem érzi úgy, hogy a háború bűncselekmény, vagy fogadja el, hogy egy bűnös magatartás.

Valójában egy agymosáson estünk át. A háború se nem elbűvölő, se nem vonzó. Szörnyű. Jellegénél fogva a tragédia és a szenvedés jellemzi.

A modern hadviselés elsősorban a tűz különböző formáival zajlik, de annyira kondicionáltakká váltunk, hogy ezt izgalmasnak lássuk, hogy csodálatos fegyverekről, mint figyelemre méltó technikákról beszélünk anélkül, hogy belegondolnánk abba, hogy ha ténylegesen használják ezeket, akkor élő emberek fognak elégni.

A háború erősen hasonlít egy tűzre, ahogy terjed. Ha egy terület gyengül, a parancsnok erősítést küld. Ez élő embereket vet a tűzbe.

De azért, mert agymosáson mentünk keresztül, hogy így gondolkodjunk, nem vesszük figyelembe az egyes katonák szenvedését. Egyik katona sem akar megsebesülni vagy meghalni. Egyik szerettük sem akarja, hogy bármilyen bántódásuk essen.

Ha egy katonát megölnek vagy egy életre megcsonkítanak, akkor még legalább öt-tíz ember - a rokonai és a barátai is szenvednek. Mindannyiunknak meg kellene rémülnünk ezen tragédia mértékétől, de túlságosan zavarodottak vagyunk"

Nem számít, mennyire rossz vagy gonosz a sok gyilkos diktátor, akik jelenleg elnyomják a nemzeteket és nemzetközi problémákat okoznak, nyilvánvaló, hogy nem tudnának ártani másoknak és elpusztítani számtalan emberi életet, ha nem lennének a társadalom által elfogadott és megengedett katonai szervezetek.

Azt kellene éreznünk, hogy torkig vagyunk a körülöttünk zajló erőszakkal és gyilkosságokkal.

Ha egy állat megöl egy embert, az szomorú, de ha egy ember öl meg egy másik embert, az elfogadhatatlan. Különös erőfeszítéseket kell tennünk azért, hogy úgy gondoljunk embertársainkra, mintha fivéreink és nővéreink lennének..."

A Dalai Lámai szavai örök igazságokat tartalmaznak, és ha ezek szerint élne az emberiség, akkor egy sokkal jobb és szebb világban élhetne a civilizációnk...

Forrás: Titokterminál.com

ezotéria spirituális


Megtekintések száma: 462489





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet