Ezt neked is tudnod kell a diétás üdítőkről!

2017. augusztus 11., péntek




Rengeteg károsító hatással rendelkezik egy-egy diétás üdítő. Eleve az édesítőszerek nem túl egészségesek, és ma már bizonyított a rákkeltő hatásuk is.

Ha gyakran fáj a fejed, depressziós vagy, és fáradékony, könnyen lehet, hogy a rendszeresen fogyasztott diétás üdítők miatt van.

De vajon mikor a leggyakoribb hatások, melyeket a gyártók eltitkolnak előlünk?

Az első, ami azonnal szembetűnővé válik, mindössze akár néhány nap fogyasztás után az a bőröd állapotának erőteljes romlása. Ez azért van, mert a kémiai egyensúlyt bontja meg a szervezetedben, és így a bőröd pH értéke sem lesz megfelelő. 

Sokkal több pattanásod lesz, mint korábban, különösen, ha hajlamos vagy rá.

Fontos tényező még az is, hogy egy ausztrál kutatás szerint az aszpartám hosszabb távon képes cukorbetegséget is okozni. Igen, jól olvastad, cukorbetegséget, méghozzá kettes típusút.

És ez még nem minden, ugyanis a szakemberek szerint már napi 2 doboz kóla megduplázza a vesebetegségek kialakulásának kockázatát. A vesék sokkal kevesebb vért képesek ugyanis ezáltal kiszűrni.

A diétás üdítőkben található adalékokat kapcsolatba hozták már a depresszióval is. Ez azt jelenti, hogy akár 30%-kal nagyobb eséllyel eshetsz mély letargiába, ha huzamosan fogyasztod ezeket az italokat.

Azoknál, akik közel 10 éve fogyasztanak diétás kólát, sokkal nagyobb eséllyel alakulhatnak ki szív-, és érrendszeri betegségek. Ezenkívül a magas vérnyomás, és az agyverés kialakulásának esélyét is növeli.

A diétás italok paradox, azza ellentmondásos módon hizlalnak is, és ezt azóta számos független tanulmány kimutatta.

Mindezeket azért nem mondják el neked, mert az élelmiszeripar bevételei visszaesnének. Ráadásul az orvosok is rosszul járnának, mivel sokkal kevesebb különféle problémával rendelkező beteg jelenne meg a rendeléseket, akiknek fogalmuk sincs arról, mi mérgezi a szervezetüket, miközben egészségesen élnek, diétás italokkal.

A mesterséges édesítőszerrel ízesített üdítők megemelték az agyvérzés, a szívinfarktus és az érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát. Azoknál a pácienseknél, akik napi rendszerességgel ittak diétás üdítőitalokat, a tanulmány szerint 43%-kal nőtt a fenti betegségek valamelyikének kockázata.

Ez mindent elmond a diétás üdítőitalokról, amit feltétlen tudnod kell.

egészség feltáró egészség megelőzés élelmiszeripar gyógyszeripar


Megtekintések száma: 72180





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet