EZT nem akartad tudni a tejről! EZEKET tartalmazza a pasztőrözött tej!

2017. július 12., szerda




Ne akadj ki, de ha elolvasod, mit tartalmaznak a bolti, pasztőrözött tejek, lehet, hogy soha többé nem iszol!

A tej rendkívül érdekes dolog. Az emberiségnek evolúciós szempontból nincs rá szüksége a gyerekkor után, mégis felnőttként is fogyasztjuk, sőt, az élelmiszeripar kőkemény lobbija beépítette a mindennapjainkba.

Mindemellett elhitették, hogy egészéges, de ez már egy másik téma...

Tény, hogy rengeteg érvet lehetne felhozni a tejfogyasztás mellett, és rengeteget ellene. Az azonban fekete-fehér tény, hogy mit is tartalmaznak a pasztőrözött - tehát nem háztáji - tejek.

Készülj fel, mert lehet, hogy ezek után te is leszoksz majd a bolti tejről!

Meg sem gondolná az ember, de a pasztőrözött tej előállítása hihetetlenül koszos és mocskos körülmények között zajlik, ahol a baktériumok által fertőzések sem ritkák. Részben ezért is nyomják tele antibiotikumokkal a teheneket.

A gond csak az, hogy ez az antibiotikum egyfajta származékként a tejükben is kimutatható lesz, azaz antibiotikum származékok jutnak a tejbe.

Ráadásul vér, genny, E. coli és egyéb valóban veszélyes kórokozóktól való rutinszerű megszabadulás csak pasztörizálás útján képzelhető el.

Ezzel még nincs is baj, de ez azt is jelenti egyúttal, hogy egyes kimutatások alapján a pasztőrözött tej 150-szer nagyobb mennyiségben tartalmaz vért, és gennyet, valamint székletet(!) mint a friss háztáji tej...

A pasztőrözés lényege az, hogy megöljön mindent a tejben. Azonban az ellen már soka felemelték a hangjukat, hogy miért nem eleve a tejgyártás keretein változtatnak, hogy sokkal tisztább legyen. Így nem lenne szükség, vagy csak kismértékben kellene pasztőrözni.

Mert a jelen helyet az, hogy a tejipar megengedheti a gyártás során az ölni és fertőzni képes mocskot maga körül, mert "úgyis pasztőrözik a végén".

Hála a pasztőrözésnek, nem kell, hogy alaposan kimossák a fejőgépeket, nem kell sterilizálni a tejes konténereket, nem kell, hogy kezet mossanak, és nem kell tiszta fejési környezetet fenntartani.

Ez így sokkal gazdaságosabb, és végső soron profitot realizál, mivel csökkenti a gyártási költségeket. Fontosabb ez, mint a teheneknek biztosított steril környezet, vagy az állatok körülményeinek javítása.

Egy pohár tej, tiszta fej! Főleg, ha vér és genny van abban a tejben, csak már el lett pusztítva, semlegesítve...

De mit is tartalmaz még ezeken kívül egy bolti tej? Az összetevők listája okozhat még némi meglepetést, megrökönyödést:

Antibiotikumok: a tehenek antibiotikumos kezelései által a tejbe jutnak különféle innen eredő származékok.

Rovarirtó szerek (DDT, dioxin, atrazin stb.) amit a tehén a takarmánnyal elfogyaszt a tejzsírban választódik ki és tovább adódik az emberbe.

Ráadásul az emésztőenzimek hiányoznak a tejből, melyet pasztőröznek. A magas hőfokot nem bírva egyszerűen semmivé válnak, pedig így a tej nagyobb mértékben okozhat allergiás reakciókat a kutatások szerint. Nem véletlen, hogy a nagy iparosodás előtti időkben nem volt ennyi tejallergiás...

Az pedig már csak hab a tortán, hogy a pasztőrözött, homogenizált tej elősegíti a szívbetegség, elhízás, autoimmun rendellenességek, székrekedés, arcüreggyulladás és sok egyéb krónikus egészségi állapot kialakulását.

A tej alapvetően fogyasztható, és akár egészséges is lehet megfelelő mértékben. De NEM a BOLTI, PASZTŐRÖZÖTT tej!

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró tejipar botrányos élelmsizeripar


Megtekintések száma: 155874





Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet