EZT rejti a csíksomlyói csodatévő szobor belseje: döbbenet!

2021. július 8., csütörtök
Számos komoly hiedelem és csoda fűződött a 100 évnél is régebbi szoborhoz. Tudományos vizsgálatnak vetették alá, és meglepődtek azon, amit találtak...

Igazi csodákat aligha szoktak tudományos vizsgálatoknak alávetni. Azonban a több mint 100 éves csíksomlyói Szűz Mária szoborral kivételt tettek.

Amit pedig a kutatók találtak, az utat nyithat nekünk a hit felé, még az ateistákat is zavarba ejtően...

A székely hitélet szent tárgyaként tisztelt csíksomlyói kegyszobor a Kárpát-medence egyik legtitokzatosabb kegyhelyévé tette Csíksomlyót, ahova százezrek zarándokolnak el, különösen Pünkösdkor.

A több száz éves Szűz Mária-szoborhoz számos csodás hiedelem, legenda és történelmi feltételezés fűződik, ám csak most először vetették alá tudományos vizsgálatnak: mikroszkópokkal, endoszkóppal, UV-lámpával is átnézték.

Sokminden dolog kiderült ekkor a szoborról. Többek között az, hogy 1526-nál is régebbi lehet, de pontosan az 1510-es éveket jelölték meg, mint lehetséges keletkezési időpont.

Korábban egy mellékoltás főalakja lehetett, az alapanyaga pedig juharfa, akárcsak a hozzá hasonló szobroké.

A kegyszobor 253 centiméter magas, maga Szűz Mária alakja 191 centiméter, tehát az életnagyságnál nagyobb.

Több kisebb-nagyobb sérülés is található az arcon. Az egyik éppen egy sokak által ismert legendához kötődik.

Eszerint a 17. században egy török hadvezér ejtett sebet a szobron, egy arcba szúrt lándzsával, és ennek nyomai láthatók a Szűz Márián.

A hívek látni vélték, amint angyalok leeresztik a koronát a Szűzanya fejére. A hiedelem szerint, ha a mellékalakok visszalépnek, az halált vagy pusztulást jelez előre.

A legmegdöbbentőbb az volt, amit a szobor belsejében találtak endoszkóppal.

Elsősorban feliratokat, jelzéseket kerestek, de semmi ilyesmit nem találtak. Ehelyett apró- és papírpénzek, papírra vetett imák, levelek tucatját „halászták” ki a szoborból. Aztán tettek a kutatók egy ennél is nagyobb és rejtélyesebb felefedezést!

Egy olyan dolgot figyeltek meg, amire azóta sincs pontos tudományos magyarázat.

A szobron semmilyen égési nyom nem látható, pedig a templomot az 1661-es törökdúlás alkalmával felgyújtották.

Sokan ezt az egészet egyfajta csodának tartják, és talán az is. Talán vannak dolgok a világon, amire egyszerűen nincs magyarázat, mert nem magyarázható az általunk alkotott fizikai törvényekkel.

MEGOSZTANI kötelező!

rejtély rejtélyek megmagyarázhatatlan vallás isten csoda szűz mária


Megtekintések száma: 70203

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet