Ezzel a pszichiátria-ipara rengeteg embert nyomorított és ölt meg, azóta alig beszélnek róla! Nagyon durva!

2018. augusztus 31., péntek
Az ellentmondásos, sokakat megnyomorító kezelést végül betiltották, azóta nem nagyon hozza szóba a modern orvostudomány és a pszichiátria, és sok helyen a mai napig alkalmazzák, pedig csak Ausztráliában 47 embert öltek meg vele!

Több ember életét, sokaknak pedig a karrierjét tette tönkre, álmoktól fosztott meg családokat, és barátságokat szakított szét az a pszichiátriai kezelés, mely már a bevezetésekor is erősen megkérőjelezhető hatásokkal járt.

A szakmai kutatás hiánya, és az aggodalom ellenére elég sokáig alkalmazták, noha már az első kezelt betegeknél megmutatkoztak a borzalmak, melyeknek nem lett volna szabad.

De a pénz mindig nagy úr, mint tudjuk. Ráadásul a modern orvoslásnak sosem volt erőssége beismerni, ha téved.

A mélyalvás-kezelés sokak szerint éppen egy ilyen kezelés volt.

Tipikusan annak az esete, amikor valamivel sok pénzt akar valaki keresni, és ezért mindent elkövet, hogy ne derüljön fény a termék hibáira. Még akkor sem, ha az a termék közvetlenül betegek halálát okozhatja.

Az egyik legfrissebb ilyen személyiség, aki ilyen mélyalvás kezelések átesett, az Stevie Wright, ausztrál rockénekes, Az Easybeats frontembere.

Neki egyértelműen a mélyalvás-kezelés tette tönkre a karrierjét, és az életét is.

De mi is ez a kezelés, és miért számított ennyire veszélyesnek? Sé miért nem szóltak róla az orvosok, ha tudtak róla? mert ugye tudtak róla...

Az énekest egy Sydney külvárosában fekvő chelmsfordi pszichiátriai kórházba utalták be „mélyalvás”-kezelésre, amelynek során a pácienseknek altató- és nyugtatószerek keverékével akár három hétig is tartó eszméletvesztést okoztak, miközben sorozatos elektrosokk-kezelésnek vetették alá őket.

Sokaknak az agy a rengeteg elektrosokktól annyira megrongálódott, hogy az idegszálak maradandóan károsodtak, vagyis egyes képességeiket a betegek örökre elvesztetté, és volt, aki egy élőhalottként, önmagáról alig tudva élte le utána az életét.

A legtöbben állami támogatásból, leszázalékoltként voltak képesek csak élni.

Családok mentek tönkre, karrierek törtek derékba, és emberek lettek megnyomorítva úgy, hogy a pszichiátria ipara mindvégig tudta, milyen hatásokkal járhat a kezelés.

Számos páciens károsodott aggyal, tüdőgyulladással, testükben vérrögökkel és visszafordíthatatlanul megváltozott személyiséggel tértek magukhoz. Mások sohasem ébredtek fel: 48 ember meghalt.

Több évtizeden át működött ez a "csodakezelés", mert a betegek így lenyugodtan, kezelhetővé váltak, és a hozzátartozókkal eleinte elhitették, hogy idővel ezek az emberek visszanyerik élet erejüket, ép elméjüket. De nem így lett.

1979-ben az áldozatok és hozzátartozóik végül felléptek, és jogi úton vettek elégtételt az intézet ellen. Sikerült elérniük azt, hogy Ausztráliában tiltsák be ezt a sokat vitatott kezelési formát.

A kezelés módosított formáit ma is alkalmazzák más országokban (például Dél-Afrikában), illetve kábítószer-függés elleni gyógymód gyanánt.

Döbbenet, mikre képes a pszichiátria ipara, ha arról van szó, hogy amúgy egészséges, sokszor épelméjű, de kisebb-nagyobb szenvedélybetegségekkel küzdő embereket biológiai roncsokká tegyen.

OSZD MEG másokkal is!

egészség pszichiátria durva feltáró botrány


Megtekintések száma: 16135

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet