EZZEL mérgeznek minket nap, mint nap? Orvosok bizonyították, hogy a mesterséges édesítőszerek károsak!

2017. július 19., szerda
Egy új kanadai kutatás szerint is számtalan egészségügyi problémával kapcsolatba hozhatók. Ehhez vajon mit fog szólni az élelmiszeripar?

Úgy tűnik, végleg eldőlt: a mesterséges édesítőszerek rengeteg problémával kapcsolatba hozhatók. Egyes népbetegségeknek pedig akár fő okozója is lehet!

37 korábbi tanulmány adatait vizsgálták meg, amit összesen legalább 400.000 ember 10 éven át tartó megfigyelésével végeztek el.

Vagyis elmondhatjuk, hogy igen átfogó és alapos tanulmányról van szó.

A Canadian Medical Association Journalban (CMAJ) publikált tanulmányt a kanadai Manitoba Egyetem kutatói jegyzik, akik a mesterséges édesítőszerek hosszú távú, káros hatásait vizsgálták. A tanulmányok közül 7 készült a klinikai tesztekre jellemző véletlenszerű kontrollcsoporttal, ezekben 1003 embert követtek átlagosan 6 hónapig – ismertette a medicalexpress.com tudományos portál.

Az egyik legfurcsább adat, ami sokakat meglepett, hogy a mesterséges édesítőszerek fogyasztása egyáltalán nem hozott fogyást. Vagyis klinikailag bizonyíthatóan nem okoz súlycsökkenést, bármennyire is összeforrt valamilyen szinten a neve a diétával és egészséges életmóddal!

De akkor mi az, amit cserébe "kapunk"?

A hosszú távú megfigyelés alapján kapcsolatba hozták őket a súlygyarapodás és elhízás, a magas vérnyomás, a cukorbetegség, szívbetegségek és más egészségügyi problémák kockázatának növekedésével.

Emberek MILLIÓI használja az édesítőszerekket, és rendkívül veszélyesek. Erről viszony az élelmiszeripar nem ad kellő tájékoztatást, holott végig tudtak róla, mivel ezekre a kedvezőtlen egészségügyi hatásokra már voltak előjelek más kutatásokból kifolyólag.

A kanadai tudósok hangsúlyozzák, hogy miközben világszerte terjed az elhízásjárvány és az azzal kapcsolatos betegségek, a mesterséges édesítőszerek használata pedig rendkívül elterjedt, további kutatásokkal kell vizsgálni, hogy van-e hasznuk.

Ha ugyanis nincs hasznuk, legjobb lenne kivonni a forgalomból őket, mivel nem járnak előnyökkel, csak hátrányokkal, és egészségügyi kockázatokkal.

Mindezt több évtizednyi mesterséges édesítőszer lobbi után állítják. Sokak szerint az élelmiszeripar és az egészségügy közösen van benne ebben az egészben, és arról van szó, hogy ki akarják tervezetten vonni a forgalomból a mesterséges édesítőszereket, hogy egy új terméket jelentessenek meg idővel a piacon.

OSZD MEG másokkal is!

egészség egészség megelőzés egészségügy élelmiszeripar


Megtekintések száma: 91950

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet