Ezzel te is 10 fokkal csökkentheted az otthonod hőmérsékletét!

2019. április 13., szombat
Egyszerű, környezet barát, és TÉNYLEG működik.

A nyári melegben sokaknak eszébe jutott, akik nem rendelkeznek légkondival, hogy mivel lehetne hatékonyan csökkenteni a hőmérsékletet a házban.

Kevesen tudják, de létezik egy olyan költséghatékony, gyakorlatilag fillérekből megcsinálható módszer, mely a becslések szerint akár 10 fokkal is képes csökkenteni egy szoba hőmérsékletét.

A találmány ötlete Bangladesből ered, ahol időnként kegyetlenül meleg van.

Az egészhez csak egy nagy kartondoboz kell, meg néhány műanyag palack. Ha ezeket beszerzi az ember, akkor már csak össze kell rakni, és megszabadulhatsz a hőségtől.

Nem véletlen, hogy az igazán költséghatékony megoldások mindig a szegény országok nincstelen régióiból érkeznek, hiszen rá vannak kényszerítve az olcsó megoldásokra.

Nem mindenhol férnek hozzá bizonyos dolgokhoz, és valahol az elektromos áram is egyfajta luxusnak számít.Daulatdiából ered a most megmutatott találmány, mely egy szűk kis kunyhó hőmérsékletét is képes 10 fokkal csökkenteni. Kell is neki, hiszen azért találták ki annak idején, mert ezeknek a kunyhóknak a hőmérséklete gyakran a 45 fokot is elérte.

Ezekben a szűk a kis kunyhókban laknak folyó víz nélkül, áram nélkül.

Így született meg az elektromos áram nélkül működő légkondicionáló, melyet akár te is elkészíthetsz otthon. A képeken látható módon egy kartondobozból hozz létre egy falat, majd vágj rajta lyukakat, amikbe műanyag palackokat helyezel, nyitott szájjal.

Így a beáramló, felmelegedett levegő hő formájában a palackok nyakán képes távozni, és bizonyítottan akár 10 fokkal is csökkenni fog a benti hőmérséklet.

OSZD MEG másokkal is!

tudomány technológia technika


Megtekintések száma: 70170

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet