Fecal Coliform baktériumok vannak a gyorsétteremláncok üdítőinek jegében?

2017. július 27., csütörtök
A BBC és a CNBC is írt az esetről, mely egyszerre felháborító és riasztó is.

Lehet, hogy ezek után többé tényleg nem mész gyorsétterembe, még véletlenül sem. Nemrégiben ugyanis Fecal Coliform baktériumokat találtak a népszerű, neves gyorsétteremláncok üdítőinek jegében.

Hogy mi is ez a kórokozó, és honnan ered?

Nos, ezek a baktériumok nem máshol tenyésznek ki, mint a melegvérű állatok ürülékében. A BBC-nek volt egy Watchdog nevű műsora, ahol kifejezetten erre tesztelték a neves étteremláncokat.

Sorra vették az egyes menüket, és vizsgálták, hogy vajon megtalálható-e bennük a fekáliában is kitenyésző Fecal Coliform. Amit aztán az eredmények mutattak, azt senki sem akarta elhinni.

A Coliform baktériumokat 3 mekis, 6 burger kinges és 7 KFC-s üdítőben találták meg, ezekből 4 burger kinges és 5 KFC-s üdítőben volt jelentős a baktériumok mennyisége.

Ez azért nagyon veszélyes, mert különféle betegségeket terjeszthetnek, sőt, rendszerint terjesztenek is. Nem véletlen, hogy a vízből és más élelmiszerekből mindig megpróbálják ezeket kiszűrni, elkerülve egy esetleges járvány, vagy egyéb halálozási hullám kialakulását.

Az egyes végek hihetetlenül szomorúak voltak - vagy álszentek? - hogy ilyen lett az eredmény. Az egyik cég elmondta, hogy naponta kétszer is ellenőrzik a jég minőségét, ezért nem is értik, hogy jöhetett ki ennyire lesújtó elemzés.

Egy másik gyorsétterem lánc elmondta, hogy náluk különösen ügyelnek a higiéniára és tisztaságra.

Megint mások azt jegyezték meg - ez a bohócos figurát a köztudatba hozó cég - hogy komoly előírások szerint tárolják és használják fel a jeget. De akkor honnan kerülhetett bele Fecal Coliform?

Ezt senki sem tudja. Egyesek szerint a gyorséttermek tudtak róla mindvégig, csak nem mondták, míg mások úgy vélik, hogy valójában az élelmiszeriparban gyökerezik valahol mélyen a probléma eredete.

Nagyon veszélyes dologgal állunk szemben, mert az így elfogyasztott ételek, és víz komoly E. Coli fertőzést idézhet elő.

OSZD MEG másokkal is!

egészség feltáró élelmiszeripar botrány


Megtekintések száma: 32476

Szólj hozzá Te is a cikkhez

Ez is érdekelhet